Hookers winnen ondanks vele blessures van ARC Amstelveen

Blessures en ander ongemak hadden de Hoekse selectie flink uitgedund. De routiniers Bernard van Holsteijn en Jamie Groeneweg werden opgeroepen en starten beide in de basis waar zij meer dan uitstekend werk leverden!
Al gauw werd duidelijk dat de Hoekenezen in Amstelveen het betere team waren en dat werd door een penalty van Rein Mostert en een try van Jamie Laga na 12 minuten uitgedrukt in een 0 – 8 voorsprong.
Jammer was dat daarna de teugels werden gevierd en de het spelconcept uit het oog werd verloren, dat gaf Amstelveen de kans in de wedstrijd te komen en die grepen ze met beide handen door via 2 try,s en een penalty met 15 – 8 voor te komen. Op slag van rust deden The Hookers wat terug door met een try van Hannes Krommenhoek en een conversie van Rein Mostert de ruststand op 15 – 15 te brengen.
Na rust werd het al snel 15 – 18 door een penalty van Rein Mostert maar het wilde nog niet echt lopen en Amstelveen wist af en toe gevaar te stichten. Totdat in de 61e minuut een mooie actie van Jake Stirling door Marc Berlijn met een try werd beloond en De conversie van Rein Mostert zorgde voor een 15 – 23 stand. Vanaf dat moment ging het Hoekse spel weer ouderwets bruisen en werden de Amstelveners alle kanten opgestuurd. Door try,s van Jamie Groeneweg, Bas Krommenhoek, Jake Stirling, Marc Berlijn en 4 conversie van Rein Mostert werd de eindstand uiteindelijk 15 – 53.
Door het hele team werd er, ondanks dat wat spelers op een hun vreemde positie speelde, keihard gewerkt en het was ook goed te kunnen constateren dat als het nodig is er buiten de selectie ook nog spelers zijn die hun steentje behoorlijk kunnen bijdragen als het nodig is.