Hoookers pakken eerste overwinning bij Waterland

De ontlading was best groot na afloop van de wedstrijd tegen Waterland in Purmerend.

Onder leiding van aanvoerder René de Vries begon een zeer gemotiveerd Hoeks team aan de wedstrijd. Na de drie nederlagen moest er nu gewonnen worden. Ondanks het gemis van cruciale spelers als Duncan Jansen en Rein Mostert was Hookers het betere team en dat werd na 15 minuten door een try van Bernard Haak tot uitdrukking gebracht, 0 – 5. Door de druk die op het team stond om te winnen, werden er soms door te gehaast spel slordigheden begaan en wist Waterland terug te komen in de wedstrijd en via een penalty en een try een 8 – 5 voorsprong te nemen. Dat brak echter niet de vechtlust van de, in een prachtig nieuw tenue spelende, Oranje/Groenen en door een try van de goed spelende Nick Cording werd de leiding heroverd 8 – 13. Dit was tevens de ruststand. Na rust ging het spel een tijd op en neer zonder dat beide teams grote kansen kregen. Tot de 66e minuut, toen een van de uitblinkers, Clinton Jansen, via een try en een conversie, die door Nick Cording werd benut, de stand op 8 – 17 bracht. De wedstrijd leek hiermee gespeeld al hielden slordigheden in Hoeks balbezit de spanning er wel in. Dat leidde zelfs, door een knullige balbehandeling in eigen goalgebied, tot een Waterlandse try in de allerlaatste seconde. Dus een eindstand van 13 – 17. Al met al een dik verdiende en broodnodige overwinning die best een klein feestje rechtvaardigde.