3 Hookers Junioren naar Engeland voor oefenduel oranjeselectie U17.

Wedstrijdverslag NRB selectie U17 tegen Worcester Warriors

Afgelopen weekend was het zover. De 3 geselecteerde Junioren (Kwinten, Kevin en Marijn)van The Hookers hadden hun 2de oefenduel voor de oranje selectie U17 in het buitenland. Op vrijdagochtend in alle vroegte werd er vertrokken naar Malvern, onder Birmingham, voor de oefenwedstrijd tegen een selectie van U17 van de Worcester Warriors. Deze club, uitkomend in de hoogste poule van de Engelse competitie, zou een waardige tegenstander zijn in de aanloop naar het Crossborder toernooi, dat dit jaar gehouden wordt in Spanje en wel in Valadolid, de 1e week van April. Na een lange reis met de bus, via Calais-Dover, kwam men aan in Malvern, waar een eerste training gehouden werd. Op zaterdagochtend was de wedstrijd al gepland om 11.00 uur, dus een voorbereidende training in de ochtend was niet meer mogelijk.

Aangezien het veld van de Worcester Warriors zelf onder water stond (iets waar een groot gedeelte van Engeland last van heeft) moest er uitgeweken worden naar het veld in Malvern. Onder een heerlijk Midlands-zonnetje, voor Engelse begrippen, “tropisch”, werd de wedstrijd gestart met in de basis de 3 Hookers, met Kevin als captain. De selectie van de Worcester Warriors, was een groep van spelers, die zeer fysiek , ervaren en op elkaar ingespeeld waren. Tijdens de eerste helft was het vooral verdedigen en kwam de NRB selectie weinig aan aanvallen toe. Enkele aanvallen leiden bijna tot scoren, maar werden op het laatste moment afgestopt. De naar tevredenheid verlopen eerste helft eindigde daarom ook tot een voorsprong voor de Warriors van 15-0. Na wat wissels in de rust volgende een tweede helft, waarbij het ervaren team van de Warriors door wat foutjes van de NRB selectie, maar ook door prima uitgespeelde aanvallen van de Warriors, tot scoren kwamen en de eindstand 41-0 noteerde.

Met de gebruikelijke formaliteiten na de wedstrijd, vooraf gegaan door een maaltijd werd, na een middag vrijaf in Worcester, in de nacht van zaterdag op zondag de terugreis begonnen. Met een vol programma van trainingen en oefenwedstrijden voor de boeg, is er nog genoeg te doen voor de trainers om de selectie steeds een stapje verder te krijgen in de aanloop naar Spanje.

Wij, Johan en ik, hebben in ieder geval erg genoten. Behalve van het heerlijke weer, zeker ook van The Hookers in de selectie en van de wedstrijd op zich.