Eerste competitie wedstrijd dames

Wedstrijdverslag The Hookers Dames II – RC Breda/REL
14 september 2014

The Hookers vs RC Breda/REL 0 – 25

Eindelijk was ‘t dan zover. Na anderhalve maand intensief trainen onder leiding van hun nieuwe trainer, Shereza Pool, speelden ‘t Dames team afgelopen zondag op eigen veld hun eerste wedstrijd van de competitie tegen Breda/REL. Onze dames kregen versterking van 3 meiden van RC Rotterdam en 1 dame van SRC Thor (Delft).
De kick-off was om 13.30 waarna The Hookers hun eerste aanval begonnen. Hoewel Breda/REL opviellen door hun sterke voorwaartsen en merendeels in de aanval waren, kwamen ze slechts met moeite door de sterke verdedigingslijn van The Hookers heen. Daarbij werd er flink getackeld door onze dames. Er waren momenten dat Breda/REL meer dan voldoende ruimte bij de zijlijn werd geboden om door te breken maar deze mogelijkheid benutten zij vaak niet, dit in het voordeel van onze dames natuurlijk. Jammer was dat de Hookers winst hadden kunnen halen uit de scrums maar dit vaak niet lukte. De bal winst uit de scrums was het meest voor Breda/REL. Zij scoorden in de eerste helft uiteindelijk 3 trys tegen, ruststand 0 – 15.
De tweede helft verschilde qua spel van beide teams niet veel van de eerste helft. De Hookers stonden nog steeds vol strijdlust op het veld met een solide verdediging. Ook kwamen zij een paar maal sterk in de aanval waarbij de tryline één keer zeer dichtbij leek. Helaas ging deze kans verloren door een free kick voor de tegenstander. Uiteindelijk scoorden Breda/REL nog 2 trys tegen waarbij de eindstand op 0 – 25 kwam. Toch speelden onze dames een prima wedstrijd waarbij hun vechtlust en sterke verdediging opviel. De Breda- en RELse dames gaven na de wedstrijd dan ook toe dat zij pijnlijk verrast waren door het spel van de Hookers en van te voren de skills van onze dames zwaar onderschat hadden. De intensieve training van de afgelopen weken heeft dus duidelijk zijn vruchten afgeworpen. En hoewel niet gewonnen, biedt deze eerste competitiewedstrijd zeker perspectief voor de hierna volgende wedstrijden.