Wedstrijdverslag The Hookers – RC Waterland

The Hookers vs RC Waterland 12 – 22
THe Hookers zat niet in de wedstrijd………mooie kreet, maar hoe kwam dat dan?
Al snel werd duidelijk dat de Waterland coach zijn huiswerk goed had gedaan en een strijdwijze hanteerde die de angel uit het Hoekse spel haalde. Het oranje/groene team kon daarop geen goed antwoord geven en vooral in het eerste half uur was het spel ver beneden het normale niveau en liet het Hoekse team zich meetrekken naar het niveau van het echt niet zo sterke Waterland. Het gameplan was vergeten en het spel verzande in individuele probeersels die vaak tot balverlies leiden. Intussen speelde Waterland alert en effectief en wist in de 13e en 22e minuut op 0 – 12 te komen. Daarna leek het er eindelijk op dat The Hookers het lek boven hadden en kwam terug met een fraaie try van Daniël Craw en een conversie van Thijs Mostert. Ruststand 7 – 12. De tweede helft werd een race om een beter resultaat te boeken en aanvankelijk ging dat goed ondanks eerst een benutte penalty van Waterland 7 – 15. Maar na een goede aanval werd het door Justin van Boven 12 – 15 en zag het Hoekse leven er weer zonnig uit. Volop werd de aanval gekozen en Waterland wankelde en gebruikte alle middelen om overeind te blijven waardoor de scheidsrechters veel penalty’s aan het Hoekse team gaf maar er werd ook nu niet effectief met de mogelijkheden om gegaan en in vele kansrijke posities werd er slordig balverlies geleden. Door de uiterst dunne selectie, slechts 3 reserves! vanwege werk, vakantie en administratieve rompslomp, waren er ook weinig mogelijkheden om corrigerend op te treden voor de coach. Uiteindelijk was het toch Waterland die nog een keer scoorde en met 12 – 22 de winst opeiste.