wedstrijdverslag RC Oemoemenoe – RC The Hookers1

8-11-2014

Zonder een enkele zege dit seizoen en bivakkerend op de laatste plaats in de Ereklasse toog de uitgedunde selectie van rugbyclub The Hookers naar Middelburg voor de wedstrijd in de achtste ronde van de competitie tegen de eerste Zeeuwse rugby club Oemoemenoe. Geplaagd door de vele blessures begon men aan de wedstrijd met Marc Berlijn als Hooker en Hannes Krommenhoek op de fullback positie, Daniël (the beast) van Waas als 2e center.

De eerste 25 minuten van de wedstrijd waren behoudens enkele korte momenten voor de Hookers, met slechts een resultaat in de 10e minuut, een penalty benut door Sean Scott. Daarna slopen er weer slordigheden in de wedstrijd en kreeg de oranjegroene brigade diep in defensie van de Middelburgers de eerste penalty tegen en van daaruit volgden er nog vijf wat de eerste try tot gevolg had en met een gemiste conversie bleef de schade beperkt tot 5-3.

Vanuit de kickoff ontving Oemoemenoe de bal die direct naar voren werd geschopt, deze werd in de defensie niet goed verwerk en de zeeuwen buitte deze fout uit met een try, de conversie was dit keer wel raak en zo keken de Hoekenezen binnen twee minuten tegen een 12-3 achterstand aan.

Hans Krommenhoek jr. kwam hierbij dusdanig ten val dat hij later geblesseerd werd afgevoerd

Jamie Groeneweg verving de geblesseerde fullback die de ziekenboeg nog voller maakte. Deze wending maakte dat de wedstrijd dreigde te kantelen en tot de rust was het spel erg rommelig.

Na de rust kwamen de Hookers, na een stevige peptalk, flitsend uit de startblokken en scoorde Marc Berlijn een try tussen de palen en met de conversie van Sean Scott, die weer een goede wedstrijd speelde, was Oemoemenoe weer binnen scoringsafstand gekomen 12-10. De druk bleef groot en de mannen uit Middelburg maakten overtreding op overtreding waarop na 10 minuten weer en schop op de palen genomen mocht worden, deze ging tegen de paal en stuitte weer terug het veld in zonder dat The Hookers hiervan konden profiteren. Wel moest na de zoveelste overtreding een speler van Oemoemenoe voor tien minuten het veld verlaten, geel dus. Na 20 minuten mocht Sean Scott het nog eens proberen omdat men schuin in de ruck van de Hookers dook. Nu was het wel raak, 12-13.

Doordat de formatie van Sylvester Ramakers dit seizoen nog niet echt aan een zege had mogen ruiken werden de laatste 20 minuten zenuwslopend en moesten Marcus Berlijn en Rene de Vries het veld verlaten met blessures. Hiervoor kwamen Bas Schuit en de nog niet 100% fitte Steven van Ruijven in de plaats. Ondanks alles hielden de Hookers stand en ging de zege mee terug naar

Hoek van Holland en stegen the Hookers gelijk van de 12e naar de 9e plaats, hetgeen slechts voor de statistieken is want na de volgende drie wedstrijden zal de ereklasse weer gesplitst worden in de kampioens- en degradatie(plate) poule. The Hookers maken geen kans meer om bovenin te eindigen helaas. Het doel is nu om de Plate finale te halen en het seizoen nog enige glans te geven.

Over twee weken is er weer een thuiswedstrijd in de Rondgang tegen Ascrum uit Amsterdam.