R.C. The Hookers 1 te slordig tegen Amstelveen

De start van de 2e helft van het rugbyseizoen is een feit. Voor wat betreft de ranking van de Lotto Ereklasse geldt hetzelfde. De kaarten zijn hierbij dan ook opnieuw geschud. De top 6 teams van de Ereklasse gaan door voor het landskampioenschap, de onderste 6 strijden voor de Plate.

The Hookers hebben ondanks diverse verliespartijen in de 1e helft van het seizoen absoluut laten zien dat zij een solide team zijn geworden. Nipt verloren zij afgelopen maanden van de grote clubs in het land. Hierbij geen uitschieters en/of grote verliespartijen. Het doel voor 2014/2015 was voor alle Hoekse Ereklasse spelers altijd duidelijk; het behalen van de finale in de Nationale Plate!

Vorige week is het vlaggenschip van The Hookers ambitieus gestart door van het Zeeuwse Middelburg te winnen. Deze week was het zaak om in/tegen Amstelveen de klus te klaren. Coach Silverster Ramaker moest zijn opstelling flink wijzigen door het gemis van enkele basisspelers. Wel kon hij weer beschikken over Stefan van Ruijven en Matthieu van der Assem, die allebei hun rentree maakten na blessureleed. Hierdoor stond er alsnog een ervaren 15-tal op papier.

Vanaf de 1e minuten na het fluitsignaal bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Direct was er gevaar van de Hoekse aanvalslinie. Een mooie counteraanval door goed samenspel van Justin van Boven en Clinton Jansen strandde helaas. Het spel ging in de 1e helft over-en-weer. Amstelveen wist hierbij door diverse slimme aanvallen de meeste kansen te benutten. Het schortte The Hookers voornamelijk in de afronding. Kansen genoeg, maar teveel slordigheden en ongeduld. Na 40 minuten spelen was de score dan ook 14-5 voor de thuisploeg Amstelveense R.C. Tijdens de 2e helft kreeg vooral The Hookers veel kansen. Helaas strandden aanvallen diverse keren op nog geen 5 meter van de tryline van Amstelveen. De bal werd hierbij verspeeld zonder de cruciale punten te pakken. Amstelveen deed dit veel beter, en strafte slordigheden van het Hoekse 15-tal genadeloos af. De mannen van The Hookers konden het gat qua score niet dichten. De wedstrijd eindigde na 80 minuten in een score van 33 – 8 in het voordeel van Amstelveen.

Huiswerk voor volgende week is duidelijk, niet nerveus worden bij de tryline van de tegenstander. Geduld en focus zijn hierbij bepalend.

A.s. zaterdag speelt Hookers 1 tegen het Amsterdamse Ascrum. Kick off: 15:00u Locatie: Hoek van Holland.