The Hookers 1 winnen thriller op eigen grond

Na de nederlaag van vorige week tegen Amstelveen hadden de Lotto Ereklasse spelers uit Hoek van Holland een week de tijd om hun huiswerk te doen. Er werd hiervoor een extra trainingsavond ingepland zodat de spelstructuur verbeterd kan worden.

Ondanks de vorst van vrijdagnacht was het veld uiteindelijk goed bespeelbaar. Gelukkig maar, anders hadden de Hoekse rugbyers vanwege de omkeerregeling mogen afreizen naar de tegenstander Ascrum in Amsterdam.

In november wist The Hookers 1 te winnen van hekkensluiter Ascrum. Toch verzuimen teams in de Ereklasse met grote marges te winnen van deze solide club spelers. Een team dat je dus nooit mag onderschatten.
Coach Silvester Ramaker kon gelukkig wel weer beschikken over 22 spelers. Simon Bosgieter en Tim Weerman maakten beiden hun rentree. Topreferee Michael Stevenson zou de wedstrijd begeleiden.

Al in de beginfases van de wedstrijd waren de intenties van beide teams duidelijk. Er moest gewonnen worden om in de race te blijven voor de finale. Dit gegeven was duidelijk terug te zien in de wedstrijd. Met aanvallen die over-en-weer gingen wilden beide teams op de helft van de tegenstander de pressie opvoeren.
De verdediging stond echter aan beide kanten muurvast. De referee zag hierbij niets door de vingers, en bestrafte de teams op overtredingen. Het Hoekse vlaggenschip wist hierbij 2 penalty’s op te eisen in de helft van Ascrum. Er werd gekozen om de bal tussen de palen te schieten. Sean Scott opende hiermee de score voor The Hookers door er 1 te benutten (3 – 0).
Ook hierna bleven de Hoekenezen de pressie opvoeren. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de mannen door middel van goed samenspel de eerste try wisten te scoren (8 – 0). Nog geen 5 minuten later scoorde Australiër Hemi Tui’avi een try voor The Hookers. Helaas werd de try afgekeurd.
Vervolgens kantelde de wedstrijd. Barry Roijen kreeg een Sin Bin (gele kaart) waardoor hij 10 minuten van het veld werd gestuurd. Ascrum kwam vervolgens diverse keren gevaarlijk dichtbij de tryline van The Hookers. Gelukkig hield de verdediging goed stand en bleef de score de 1e helft 8 – 0.

De 2e helft begon niet goed voor het Hoekse vijftiental. Discipline was hierbij hetgeen duidelijk ontbrak. Ascrum kreeg veel penalty’s mee en kwam hierdoor eigenlijk weer helemaal terug in de wedstrijd. Ook prop Hemi kreeg in deze periode een gele kaart. Halverwege de 2e helft kwam de stand zelfs gelijk te staan, 8 – 8.
Het was in de laatste fase van de wedstrijd erg spannend. Coach Ramaker had gelukkig beschikking over een ijzersterke bank, en hoopte hiermee de wedstrijd naar zijn te hand te zetten. Met verse wissels; Casper Wennekers, Hans Krommenhoek en veteraan Bernhard van Holsteijn, kwam er weer dynamiek in het spel. Met nog 10 minuten te gaan kreeg de thuisploeg weer zelfvertrouwen en momentum. De druk werd verlegd op de helft van Ascrum. Dit resulteerde in een gunstige kickpositie voor de palen. Rein Mostert benutte deze kans en scoorde de broodnodige 3 punten (11 – 8).
Ook hierna bleef de pressie doorgezet worden.
Captain Thijs Mostert maakte een mooie break, welke schitterend door zijn teamgenoot Daniel van Waas werd afgerond. Rein benutte vervolgens de conversie en leverde The Hookers alsnog de overwinning.

Eindscore van deze spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in het voordeel van The Hookers,

18 – 8.

Wederom genoeg huiswerk voor het Hoekse team. Vooral discipline in verband met de vele overtredingen is hierbij een aandachtspunt! The Hookers staan nu 3e in de ranking, vlak achter DIOK Leiden en Waterland (Purmerend). Ze zijn dus volop in de race voor de finale van de Plate! Volgende week reizen The Hookers  af naar het Noord-Hollandse Purmerend. Hier nemen zij het op tegen geduchte concurrent Waterland. Kick off: 15:00u