Colts RC The Hookers – Ponteland verslag

29 maart Ponteland tegen Hookers colts met aanhang

Rond half 12 kwamen de meeste mensen aansjokken door de regen en de kou, om het op te nemen tegen Ponteland RUFC U18. Door vele blessures bij de colts, werden we mooi aangevuld door een paar jongens van de cluster, de junioren en het 2e. Met dit samengestelde team moesten wij het opnemen tegen Ponteland U18.

Het was weer eens wat anders dan anders. Er stond een harde wind en regen/hagel was heerlijk aanwezig. Als back was dit nogal vervelend met het vangen van ballen, maar de voorwaartsen voelde zich vanaf het begin al hellemaal thuis in hun modderpoelen en gingen er volledig voor. We begonnen sterk en met de wind vol in ons gezicht. Ondanks het feit dat we met veel verschillende teams samenspeelden, speelden we een leuke eerste helft. De ruststand was 10-7 voor de Engelsen.

De 2de helft hadden we het windje in de rug en na een kort pep talkje tegen elkaar, gingen we er weer hellemaal voor. Ze maakten veel domme kicks en hier konden we goed ons voordeel halen door de wind. De voorwaartsen waren nog steeds heerlijk bezig in de modder en zorgden ervoor dat we veel aanvallen creëerden. Al vlug haalden we hen in qua punten en dit hebben we vast kunnen houden tot het einde. De eindstand werd 32-27 in het voordeel van de Hookers. Na de wedstrijd was het aan ons allen te zien dat we dit keer niet op een kunstgras veldje hadden gespeeld, maar op een heerlijk nat rugbyveld. Het bruin overheerste het oranje en groen, maar deze wedstrijd was binnen. We hebben daarna nog een foto gemaakt met de tegenstander en toen werd het een sprint naar de douche om even op te warmen.

Na de wedstrijd hadden we een heerlijke hamburger met een patatje erbij. Dit werd al snel gevolgd door een colaatje of een biertje. Er bleven goede aantallen hangen na de wedstrijd en er werd het een en ander heen en weer gezongen. De Old-Suckers blijven hoe dan ook degene met de meeste kennis en leidden het gezang. Het was een leuke en mooie dag voor de Rugby en we hebben er allen van genoten.