RC The Hookers tweede plaats in Oudenaarde

Afgelopen zaterdag vertrok The Hookers selectie uit Hoek van Holland om een toernooi te spelen in Oudenaarde (België). The Hookers is inmiddels een meltpot geworden van allerlei nationaliteiten zo spelen er Nieuw Zeelanders, Fijian,n  Zuid Afrikaan  en ook een Oegandees mee.  Met 25 man sterk wilden The Hookers een goede indruk maken als start naar het nieuwe seizoen.
The coaching staff had een lastige taak om elke wedstrijd 15 man te kiezen voor de wedstrijden. Elke positie is nagenoeg dubbel bezet  wat een uitdaging is i.v.m de concurrentie.

De eerste wedstrijd werd gespeeld  tegen RC Ghent die uitkomt in de Belgische 1e klasse. Omdat het een toernooi  is werd de speeltijd aangepast naar 2x 15 min. De coaching staff gaf een duidelijke opdracht aan het team en dat was zoveel mogelijk fases spelen en de wedstrijd controleren. De 1e 15 min waren rommelig van de Hookers  kant, het tempo lag te hoog wat er voor zorgde dat veel ballen niet aankwamen. Toch gingen The Hookers de rust in met een 15-0 voorsprong. 2e helft werden betere fases opgezet wat ervoor zorgde dat Ghent onder enorme druk kwam te staan. The Hookers liepen snel uit naar een overtuigende voorsprong 45-0.

Een goede start van het toernooi was daar voor The Hookers en de spelers konden dan ook niet wachten om de volgende wedstrijd in te gaan.

De 2e wedstrijd werd er gespeeld tegen De Diabolos tevens uit Belgie alleen dan uitkomend in de Belgische 2e klasse. De 2e wedstrijd werden er veel wissels gemaakt zodat iedereen een kans kreeg om te laten zien wat te sterkste opstelling zou worden aan het begin van het seizoen.

Kevin Lensen mocht deze dag mee met de selectie. Met zijn 17 jaar de jongste speler van het toernooi en grote belofte. Hij moest de lijnen uitzetten en het tempo van de wedstrijd bepalen waar hij zeker in slaagde.
Ook in deze wedstrijd begonnen The Hookers slordig en werden er teveel ballen verloren in de zogenoemde “set pieces” (line out, scrum, rucks). De nieuwe coach “Veech” haalt een speler uit het veld als deze zich niet volledig inzet voor het team. Zo speelde The Hookers met 14 man. Zijn uitleg aan de spelers was :”Ik wil zien of jullie ook met 1 man minder ook goed kunnen blijven verdedigen.” De 2e helft werden er betere combinaties gemaakt wat er voor zorgde dat de tegenstander elke keer achteruit moest verdedigen. Aan het eind van de 2e helft werd door een slordigheid bal verlies geleden wat er toe leed dat The Hookers hun 1e try van de dag tegen kregen. Eindscore 35-5

De 3e wedstrijd werd gespeeld tegen het Franse “Champagne” die uitkomen in Ligue 1 vergelijkbaar met de top teams uit de Nederlandse Ere klasse. Weer moest de coaching staff bij elkaar komen om de “starting line up “te maken.  Met een zwaar sterk en mobiel “pack” en technische en snelle back line spelers traden de Hookers aan tegen deze zware Franse tegenstander.  Harde tackles, harde hits, vechtpartijtjes werden het beeld van deze wedstrijd. Het Franse team had niet verwacht dat een Nederlands team het hun zo moeilijk kon maken. Waar de Hookers komend seizoen de nadruk op leggen is een waterdichte verdediging, die werd dan ook ferm getest deze wedstrijd. De tackles waren hard, in de rucks werd goed uitgecleand wat er voor zorgde dat er zo nu en dan een opstootje plaats vond. Aan het eind van de 1e helft werden The Hookers onder druk gezet op hun eigen try line. Meerde malen zetten de Franse een “maul”op om zo over de Hookse try line te komen. Elke keer werd deze “maul” terug gezet. Toch kwamen The Hookers niet weg van hun try line. Na meerdere overtredingen om de Fransen te stoppen werd er een speler van The Hookers uit gestuurd wat er voor zorgde dat de Fransen alsnog een goede “Maul “op konden zetten en zo over de Hookse try line konden komen.
Rust 5-0. De 2e helft kregen de Hookers meer grip op de wedstrijd en werden er mooie aanvallen opgezet. Toch wisten de Hookers net niet dat gaatje te vinden in de ook goed verdedigende Fransen. In de 2e helft werd niet meer gescoord wat er voor zorgde dat The Hookers het 1e verlies van de dag leden. Het was een heerlijke wedstrijd om te zien en het Hoekse 15 tal kon  een hoop positieve dingen halen uit deze wedstrijd. De verdediging zat goed, de aanvallen liepen vlot, er werd naar elkaar geluisterd en goed gecommuniceerd.
Nog 1 maal moesten The Hookers zich opladen voor de laatste wedstrijd. Captain Thijs Mostert sprak zijn troepen nog 1 laatste maal toe om ervoor te zorgen dat ze dit toernooi goed en positief konden afsluiten. Weer werd er gespeeld tegen een Belgische tegenstander uitkomend in de Belgische hoogste divisie. P.O.C.K. was de tegenstander . Er werd weer  geschoven met de posities van spelers om ervoor te zorgen dat iedereen zijn speel minuten zou krijgen die dag.  The Hookers hoefden niet voluit te gaan en vertrouwden op hun verdediging die erg goed stond. Met deze verdediging wisten The Hookers erg veel druk op hun tegenstander te zetten wat er voor zorgde dat zei een  fout maakte die genadeloos werd afgestraft door het Hoekse 15 tal. Maurice van Oosten die de hele dag al sterk speelde en zijn snelheid goed wist te benutten zorgde er voor dat de rust stand 10-0 was in het Hoekse voordeel.
De laatste 15 min van het toernooi waren daar voor het Hoekse team en moe gestreden en voldaan speelde zei de wedstrijd uit. Het was een lust voor het oog om te zien hoe dit Hoekse team het tempo van de wedstrijden kon bepalen. Eindstand 25-0
Met de 2e plek op dit toch wel sterk bezetten toernooi mochten de Hookers trots zijn op het behaalde resultaat.
Dit waren de laatste pre season wedstrijden en The Hookers zich kunnen gaan voor bereiden op de start van het seizoen. Deze begint op 12 september uit in Den Bosch tegen The Dukes.