3e overwinning op rij voor RC The Hookers

Na 2 weken rust mochten de Hookers afreizen naar Sassenheim en aantreden tegen de Bassets.
De Bassets die slecht begonnen aan de 1e fase van de competitie en geen wedstrijd wisten te winnen zijn de 2e fase van de competitie echter een heel ander team. Zo werd het altijd sterk spelende waterland verslagen op eigen veld en doen de Bassets nog volop mee om de finale te spelen in Amsterdam halverwege April.
Thijs Mostert gaf zijn team dan ook een duidelijke boodschap mee het veld op.” Domineren”.
De eerste minuten waren dan ook voor de Hookers die voortvarend aan de wedstrijd begonnen en het tempo meteen hoog legde. De Bassets waren dan ook een beetje van slag door dit snelle spel en gaven al snel een kickbare penalty weg die Kevin Lensen converteerde. 0-3. De Hookers bleven dit hoge tempo vast houden en waren al snel weer te vinden op de helft van de Bassets. Aanvallen over de hele breedte van het veld zorgde al snel voor de volgende overtreding en ook deze kick werd geraakt 0-6. Hierdoor leken de Bassets wakker geschut te worden en konden ook een aantal goede aanvallen op zetten. Door een miscommunicatie aan de buiten kant van de Hoekse defensie zorgde voor een verrassende try voor de Bassets. Gelukkig voor het Hoekse team werd deze kick gemist 6-5.
De Hookers lieten het er niet bij zitten en aanval op aanval drukte de Bassets terug naar hun eigen tryline. Door een fantastische line out move van de voorwaartsen van de Hookers ontstond er een mis match aan de buitenkant van de defensie van de Bassets waar de Hookers dankbaar gebruik van maakte en zo ook hun 1e try van de wedstrijd wisten te drukken. De conversie werd gemist en zo was de rust stand 5-11 in het Hoekse voordeel.
De 2e helft was een ander verhaal en lieten de Bassets steeds meer veel belovende aanvallen zien die het Hoekse team terug drukte op hun eigen helft. Waar in voorgaande seizoenen het Hoekse team nog wel eens onder de druk wilde bezwijken bleef het erg goed verdedigen. 30 minuten lang waren de Hookers aan het verdedigen en konden ze maar niet op de helft van de Bassets komen. Met de score in het Hoekse voordeel en een waterdichte defensie dachten de Hookers deze wedstrijd uit te spelen. Door de later uitgeroepen “man of the match” Marc Berlijn veroverde de Hookers de bal en met een razendsnelle counteraanval stonden de Hookers opeens bij de Bassets op hun try line. Helaas voor de Hookers werd hun aanval afgebroken door een technische aanvals fout. En werden weer snel terug gedrukt op hun eigen helft.
Helaas kon de goed fluitende referee deze wedstrijd niet uitfluiten doordat hij een spiertje scheurde in zijn knie. De captain en coaching staff van de Hookers moesten beslissen: Of je speelt het laatste kwartier op een woensdag avond in Sassemheim over , of een NRB gecertificeerde referee van de Bassets kon de wedstrijd uitfluiten. De wedstrijd zou uitgespeeld worden om zo nog eens een reisje naar Sassenheim te voorkomen.

Het Hoekse team stond de laatste 10 minuten op hun eigen tryline te verdedigen maar liet ook hier zien waarom zij over het beste defensieve team uit de competitie beschikken. Geen tackel werd gemist en zo brak de laatste minuut aan. Met nog een laatste krachtsinspanning en een goede driving maul van de Bassets wisten zij toch over de Hoekse try line te komen 10-11 met een conversie voor de boeg. Helaas voor de Bassets en gelukkig voor de Hookers werd deze kick gemist en kon zo het Hoekse team de 3e overwinning op rij er bij schrijven.

Aankomende zaterdag wacht de zware wedstrijd thuis tegen Waterland die verrassend koploper Oemoemenoe wist te verslaan.