Na heftige strijd toch geen winst voor dames van Hoekemoem

Wedstrijdverslag RRC Rotterdames – CL The Hookers/Oemoemenoe Dames

13 november 2016

RRC Rotterdames vs CL The Hookers/Oemoemenoe 24-14

Vanwege een slecht begaanbaar veld bij de Rotterdames thuis, verplaatste de wedstrijd zich deze zondag naar neutraal terrein van Sparta RC. Rotterdam, de nummer twee in de competitie (ten tijde van vóór de wedstrijd) staat inmiddels ook hoog op het lijstje van Hoekemoem dames in de categorie `destroy`. Niet eerder wonnen zij of nog erger, wonnen zij nét niet van deze – eveneens – oranjegroene dames. Deze pot zou dus alles op alles worden gezet om de winst eindelijk naar zich toe te trekken. Maar dat het een zware wedstrijd zou worden stond als een paal boven water.

Doel in de eerste twintig minuten was te laten zien dat Hoekemoem de baas was. En dat lukte aardig. Hoewel Rotterdam een groot deel van de aanval opeiste, stond de Hoeks/Zeeuwse verdediging sterk en werd er lekker getackeld. Helaas betekende dit voor Rotterdam een wissel voor de fly half. De schrik zat er bij hen dus al snel in en onze dames wonnen langzaam maar zeker terrein terug. Vervolgens deden zich een paar mooie kansen voor Hoekemoem voor maar bleven jammer genoeg onbenut. Door meerdere penalty’s tegen en Rotterdam hierbij vooral inzette op een paar stevige voorwaartsen, hervatte het spel zich over de middenlijn richting Hoeks/Zeeuws gebied. De spanning nam steeds meer toe evenals de vechtlust van Hoekemoem. Zo gebeurde het dat acht minuten voor half time hun full back Tamara Stock een gat zag en doorbrak met een forse lange sprint die eindigde tussen de palen. Met deze geconverteerde try leek ’t erop dat Hoekemoem met een 7-0 voorsprong de rust in zou gaan. Maar Rotterdam reageerde direct met een geconverteerde try tegen en door deze onoplettendheid van Hoekemoem werd ’t toch nog gelijkspel bij half time.

Des te meer reden voor onze dames om te blijven knallen in de tweede helft en ervoor te zorgen dat Rotterdam snel zelf weer achter de palen stond. Dus werd er ingezet op ’t gameplan als zo vaak; alle ballen door de lijn naar de zijkant op één van de snelle wings. Zo gezegd zo gedaan, vanuit de kick off volgde een mooie vangbal door voorwaartse Daisy Bijsterveld (na de wedstrijd terecht WOM) die ervoor zorgde dat wing Noa Donkersloot de actie zoals verwacht kon afmaken met een try. Scrum half Esther Maarleveld maakte de conversie. Maar Rotterdam kon niet achterblijven en vocht terug met eveneens een try. Alleen bleef hun conversie uit omdat er volgens de ref te lang getreuzeld werd met het nemen ervan. Dit gaf Hoekemoem enigszins wat ruimte om de voorsprong in stand te houden. Maar Rotterdam is niet gek en het gameplan van onze dames leek iets te voorspelbaar. In luttele minuten voor het eindsignaal was in het heetst van de strijd op het scorebord een onafwendbare kentering te zien. Hoekemoem stond op haar achterste benen en werd compleet teruggezet op eigen tryline. Dit betekende weer een try voor Rotterdam. Niet snel hierna leek alle hoop op een overwinning vervlogen want door een gemiste tackel kon Rotterdams 2e center gemakkelijk doorbreken wat de eindstand op 24 14 bracht. Maar ondanks dit verlies hebben de dames van Hoekemoem flink hun tanden laten zien en het grote verschil in niveau van de vorige wedstrijd tegen de Rotterdames, zichtbaar weggewerkt. Grote kans dat de volgende wedstrijd tegen Rotterdam voor Hoekemoem dames is.