Hookers I prolongeert in Ereklasse

Tot en met 3 weken geleden zou niemand gedacht hebben dat The Hookers hun Ereklasse-status zouden voortzetten volgend seizoen. Toen stond het team namelijk nog laatste in de poule. Dankzij de miraculeuze overwinning in/tegen Den Bosch zijn zij op het nippertje ontsnapt aan rechtstreekse degradatie. Nacompetitie werd hierdoor een feit vs lokale rivaal Rotterdamse Rugby Club (RRC).

Op zondag 14 mei vond de uitwedstrijd plaats in/tegen RRC. Hierbij werd er met 12 – 23 gewonnen door het Hoekse 15-tal. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Het was een spannende en vooral fysieke wedstrijd waarbij ook de Rotterdammers gevaarlijk uit de hoek konden komen.
Afgelopen zondag 21 mei vond de return wedstrijd plaats in het zonnige Hoek van Holland. Publiek was massaal toegestroomd om deze historische derby te aanschouwen. Alles stond hierbij op het spel, daar Ereklasse-status het ideale uithangbord is voor een rugby club. Na het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide teams al snel duidelijk door de stevige verdediging, met harde tackles als gevolg. Dit stond garant voor een mooi rugby spektakel voor het publiek. Binnen 10 minuten stonden de eerste punten op het scorebord voor The Hookers. Kevin Lenssen verzilverde tot 2 maal toe een penaltykick op de palen (3 punten p/penalty). Deze score werd in de 1e helft verder uitgebouwd dankzij een kick in de hoek door captain Thijs Mostert. Kiwi (Nieuw Zeelander) Johnny Tiueti ving de bal goed op en drukte vervolgens de eerste try van de wedstrijd. Ook in de opvolgende minuten vlak voor rust was het Hoekse vlaggenschip de dominantere partij. Tries van Sjoerd Dijkshoorn en ‘oldie’ van het team Matthieu van der Assem zette de teller op 20 – 0 voor de Hoekse ploeg.
Met deze score op zak begon deze zonnige dag er nog mooier uit te zien!
Dit werd helemaal het geval toen Kevin Lenssen in de 2e helft voor de derde keer raak schoot met een penalty. Als kers op de taart scoorde Kiwi Fo’o Tiueti de laatste punten voor The Hookers door een try. Met twee gele kaarten op zak kreeg het Hoekse team de laatste 15 minuten nog wel flink tegengas van het fysieke RRC. Dit resulteerde in een try tegen. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken, en werd na de 80e minuut duidelijk dat The Hookers volgend seizoen voor de 7e keer aan een Ereklasse avontuur mogen beginnen.
Een geweldige prestatie die hierna dan ook absoluut gevierd is.
Captain Thijs Mostert werd hierbij letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet met een tweetal trofeeën; Players Player of the Year (door spelers gekozen) en Club’s Player of the Year (door publiek gekozen)!