Houdini act van Hookers 1

Het vlaggenschip van RC the Hookers heeft afgelopen zaterdag de laatste reguliere competitiewedstrijd gespeeld. Hiervoor mocht het team afreizen naar de hoofdstad van Noord-Brabant, ’s-Hertogenbosch. Hierbij werden de krachten gemeten met de koploper van de Lotto Plate-poule, The Dukes.

Voor het Hoekse team is seizoen 2016 / 2017 er één met behoorlijk wat voors en tegens. Zo kenmerkte de eerste seizoenshelft zich met een groot aantal nederlagen. Eveneens werd er begin 2017 afscheid genomen van coach Veech Mbula. Zijn interim opvolger is sinds februari ‘kiwi’ Ray Blackburn. Samen met assistent en tevens oudgediende van de Hoekse rugbyclub, Mark van Schaik, trekken zij de kar.

Het team heeft de afgelopen maanden alle zeilen bij moeten zetten voor behoud Ereklasse. Hard werken met krachttrainer Roy Hagenaars en heel veel rugbytrainingen hadden hierbij zeker effect, want er werden weer wedstrijden gewonnen. Helaas heeft het Hoekse team hierbij nog wel moeite om constant te presteren. Dit heeft ertoe geleid dat The Hookers tot vorige week nog laatste stonden in de poule. Het verschil met concurrenten Amstelveen en Waterland was hierbij minimaal. Verlies zou rechtstreekse degradatie betekenen. Maar ook bij winst was niks zeker.

Weinig mensen hadden daarom nog hoop op een wonder, daar The Hookers in de afgelopen 6 jaar Ereklasse nog nooit had gewonnen van The Dukes. Echter, na het eerste fluitsignaal bleek niets minder waar. Binnen 10 minuten stonden de Hoekse rugbyers 0 -14 met tries van Fo’o Thieutie en Casper Wennekers. Hierna ging het spel wat meer op-en-neer, waarbij ook The Dukes de eerste punten pakte.

De 2e helft begon slapjes. Binnen enkele minuten gaf het Hoekse vijftiental de voorsprong weg en keek het team tegen een achterstand aan (21 – 19). Ondanks deze tegenvallers werd er niet opgegeven. Kevin Lensen was ‘on point’ met z’n kicks op de palen en zorgde ervoor dat The Hookers in de wedstrijd bleven. Met nog 20 minuten te gaan was alles mogelijk. Duncan Jansen bouwde de voorsprong verder uit met een mooie try tussen de palen (21 – 29). The Dukes kwamen hierna direct genadeloos terug met een antwoord… een try, conversie en penaltykick (31 – 29).

2 minuten op de klok. De wedstrijd leek gespeeld. Toch alle zeilen bij voor behoud Ereklasse. Captain Thijs Mostert kwam hierbij nog gevaarlijk dichtbij de tryline van Dukes. Helaas geen try. Wel wederom een kickbare penalty voor Kevin Lenssen (31 – 32). Menig toeschouwer is tijdens de laatste secondes van deze wedstrijd enkele jaren ouder geworden door de spanning. The Dukes kregen namelijk nog een penalty op de helft van The Hookers. Deze werd gemist waardoor de historische overwinning een feit werd.

De ontlading was dan ook groot toen bleek dat de directe concurrent Amstelveen verloren verloren had.
Hookers spelen hierdoor de komende 2 weken nacompetitie vs Rotterdamse Rugby Club.