RC The Hookers 1 met opgeheven hoofd uit Den Bosch

Zaterdag 12 september de datum waar al lange tijd naar uitgekeken werd was daar, de start van het rugby seizoen.  Hookers 1 reisde af naar den Bosch om het daar op te nemen tegen de “runners up” van afgelopen seizoen, The Dukes.

De voorbereidingen waren afgerond en de mannen uit Hoek van Holland konden zich meteen meten met een van de meest succesvolle clubs uit Nederland. Het 1e fluit signaal was daar en vanaf minuut 1 stonden the Dukes onder druk door een goed verdedigend Hoeks 15 tal. De nadruk in de voorbereidingen waren gelegd op verdedigen, en dit was meteen goed te zien tegen het goed op elkaar ingespeelde the Dukes. De kracht van the Dukes ligt in de zware en grote jongens in het voorwaartsen pack en backline, veel spelers van dit team zijn internationals en weten hoe dit spelletje gespeeld moet worden. Toch kwamen the Dukes niet onder de druk van the Hookers uit en moesten na 20 min de eerste punten aan the Hookers laten. Een fout bij de Dukes zorgde voor de eerste punten voor the Hookers. Een fout werd bestraft door de referee met een penalty voor the Hookers. Captain Thijs Mostert besloot om voor de punten te gaan en gaf Quad Dearman de opdracht om op de palen te kicken. Dit leverde 3 punten op en zo was de score na 20 min 3-0 in het voordeel van the Hookers. De Dukes werden hierdoor wakker geschud en begonnen beter te spelen. Lang konden the Hookers niet van de voorsprong genieten want nog geen 5 minuten laten stond het alweer 3-3. Met de rust bijna daar dachten the Hookers deze score mee te nemen naar de 2e helft.
Maar dit mocht helaas niet zo zijn, een slordige fout in de Hoekse defensie werd keihard afgestraft door the Dukes en scoorde zo de eerste try van het seizoen. De kick op de palen werd ook benut en zo moesten the Hookers de rust in met een score van 10-3.

Het begin van de 2e helft ging verder zoals de eerste helft begonnen was. Twee goed verdedigende teams die goed aan elkaar gewaagd waren. Veel fases werden opgezet en met harde tackels en mooie aanvallen was het geen enkel moment saai voor de toeschouwers die met grote getalen op deze wedstrijd waren afgekomen. Het kantel punt van de wedstrijd kwam rond de 55e minuut, een line out voor the Dukes op vijf meter van de Hoekse try line werd goed benut en doormiddel van een “driving maul” kwamen the Dukes weer tot scoren. 15-3. Deze klap kwamen the Hookers niet meer te boven en verloren het geloof om een goed resultaat neer te zetten. De wissels kwamen van de bank om het tij de keren maar dit mocht niet zo wezen. De moe gestreden Hoekse mannen begonnen achter te feiten aan te lopen. Door nog twee snelle try’s van the Dukes waren the Hookers het geloof in een goed resultaat kwijt. Met nog 10 minuten op de klok konden the Hookers nog een keer het tempo op voeren wat er voor zorgde dat the Dukes niet meer van hun helft af kwamen. The Hookers vochten voor wat ze waard waren en gooide alles in de strijd om toch zo de eerste try van het seizoen te scoren. Helaas mocht dit niet zo wezen en konden the Dukes tevreden terug kijken naar hun eerste wedstrijd.  Einde score 30-3

Met het gevoel over hoe er gespeeld werd in de eerste 55 minuten konden The Hookers meer dan tevreden terug kijken over hun spel en verlieten Den Bosch dan ook met opgeheven hoofd.
Volgende week wacht nog een uit wedstrijd ditmaal in Sassenheim tegen nieuwkomers The Bassets.