Het veld

Dat we een slecht veld hadden aan het einde van dit seizoen was bij iedereen wel duidelijk. (zelfs moeders kwamen klagen)

In de winter een modderpoel en in de “droge maanden” werd het al snel een savanne.

Er moest dus wat gebeuren, gelukkig heeft S&R dit ook ingezien en heeft men al vorig jaar besloten dat we een nieuwe top laag moeten krijgen.

Om gras te laten groeien heb je water nodig en ondanks wat Donald Trump zegt is ons klimaat toch wel een beetje aan het veranderen, de Hollandse zomers van weleer bestaan ook niet meer.

We hebben eigenlijk veel regen nodig, en zonder regen moet je gaan sproeien.

Dus met onze huidige sproei installatie zouden we waarschijnlijk pas in november een bespeelbaar veld hebben en dat kan natuurlijk niet.

De onderhouds- commissie heeft daarom samen met het bestuur besloten dat we een sproei installatie moeten krijgen die automatisch het veld besproeid.

Dan doen we even; dacht onderhouds- commissie

Het recept;

Je graaft een paar geulen door het veld (Mede mogelijk gemaakt door Kees van der Does loonbedrijf)

Je gooit er een paar buizen in (Mede mogelijk gemaakt door de Krommenhoek Plastics)

Je sluit de heleboel aan elkaar, monteert een beregening installatie (mede mogelijk gemaakt door van Oosten beregening installaties) en Spark Elektrotechniek

Daarna ploeg je het hele veld om, breng er nieuwe grond op, egaliseer het veld, zaait het opnieuw in en klaar.

En nu nog even een paar maanden wachten en we hebben weer een Top veld…

Zonder onze onderhouds- commissie zou dit never nooit mogelijk zijn geweest.

Mannen en vrouwen bedankt!

 

Bekijk even de foto’s!

Tour de pis

Zaterdag 3 juni

Zaterdagochtend in de stromende regen kwam iedereen bepakt en bezakt op het parkeerterrein aan. Snel alles en iedereen ingeladen en de bus kon op tijd vertrekken. Onze bestemming was als eerste Brussel waar Rugby School BBRFC Celtic zijn veld heeft.

Wedstrijd Cubs

De Cubs begonnen hun wedstrijd nogal slaperig en het leek even of het een walk-over zou gaan worden door BBRFC Celtic. Gelukkig werden onze spelers op tijd wakker en al snel wist de tegenpartij niet wat hen overkwam. Ineens waren daar de mooie acties en doorbraken en werd de achterstand snel ingehaald. De wedstrijd eindigde in een gelijke stand. Helaas blesseerde Caithlyn zich aan haar vinger, waardoor ze naar het ziekenhuis moest. Met haar gebroken vinger in een spalkje en een pakje paracetamol was ze op tijd terug voor de bus vertrok naar Leuven en kon ze de tour toch afmaken.

Wedstrijd Junioren

Bij deze wedstrijd zat de strijd er direct goed in. Goede combinaties over en weer en regelmatig waren er snoeiharde tackles nodig om beide partijen het scoren te voorkomen. Er werd lekker door gewisseld, zodat iedereen lekker spelminuten kreeg. Onze Junioren waren duidelijk beter dan hun tegenstanders. Ze hebben de wedstrijd dan ook met zo’n 20 punten verschil gewonnen.

Wedstrijd Colts

Helaas waren van de tegenpartij maar 2 colt-spelers op komen dagen. Gelukkig wilden die 2 wel meedoen met een spelletje touchrugby. Snel werden er 2 teams gevormd aangevuld met Loek, Camiel en Ko.

Tijdens de incheck werd ons duidelijk gemaakt dat het hostel hele strenge regels had en dat vooral het brandalarm af laten gaan een grote ramp was. Nog geen 5 minuten nadat iedereen binnen was, ging het brandalarm af. Grote stress bij de begeleiding, want het afgaan betekende dat we met zijn allen op straat gezet zouden worden. Doordat het door een per ongelukje van de leiding was gebeurd, mochten we toch blijven na het betalen van een flinke boete. Pfff wat een gedoe.

Alle bedden werden door de kids opgemaakt en binnen no time leek het alsof in alle kamers er een bom was afgegaan, zoveel zooi was er overal. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Het avondeten was soep, koninginnehapje (de specialiteit van Leuven: een soort stoofpotje van kip, gehaktballetjes en groente), maar gelukkig ook patat.

De avondactiviteit bestond uit het ‘ bierviltjeverschuifoverelkaarheenklimmenspel’ . Hier kwam het naast kracht ook aan op slimheid, snelheid en samenwerking.

De cockfights van de Junioren en Colts leverden grote ogen op bij de Cubs. Hier werden de echte mannen van de mietjes onderscheidden. Sommige Cubs hebben ook geleerd om niet met de Colts te dollen ;D. Met elkaar werd het Hookerslied nog even goed geoefend.

Hierna gingen de Cubs en Junioren met begeleiding de stad in om een ijsje te halen. De Colts gingen het uitgaansleven in Leuven uittesten en waren daar erg goed in.

Zondag 4 juni

De nacht was voor de meesten erruggg kort.  Niet zo heel fris en fruitig zat het gros aan het ontbijt. Vlakbij het hostel waren een bakkertje en wat broodjeszaken en die hebben dit weekend hele goede zakengedaan. De croissantjes en chocoladebroodjes wonnen het van de boterhammen in het hostel. Met de lunchpakketjes vertrokken we naar de bus. Vandaag werden we Vikingen.

De Vikingspelen bestonden uit boogschieten, boomstamwerpen, Kubben, touwtrekken en een soort worstelen. Iedereen kreeg een Viking helm op en een warm vachtje om. De Colts begonnen bij het boogschieten. Het mikken op de doelen vonden ze echt heel lastig, het rare was dat het mikken op elkaar wel enorm goed ging. De pijlen vlogen heen en weer en lieten best wat blauwe plekken achter. De Cubs en Junioren brachten het er een stuk beter af bij het boogschieten. Bij het rondje worstelen kwamen de oerkrachten van de jongens naar buiten en werd er flink strijd geleverd.

Om 17.45 uur was het de hoogste tijd voor de rechtbank, want er waren al een aantal ernstige aanklachten bij de rechtbank (Bob en Axel) terecht gekomen. De verdachten werden door de griffiers Loek en Camiel voorgeleid, waarna verdediger Ruud zijn uiterste best deed de klachten te verzachten. De rechtbank was echter onverbiddelijk en legde behoorlijk pittige straffen op. Uit privacyoverwegingen kunnen we helaas geen verslag doen van de rechtspraak 😉

Na de pastamaaltijd gingen de teams de stad in om in een sportcafé een lekker potje rugby te kijken. Het was deze avond in de gangen een stuk rustiger dan de 1e avond. Al zijn er in totaal niet echt heel veel uren slapend doorgebracht.

Maandag 5 juni

Aan het ontbijt was het best stilletjes. Daarna moest iedereen ervoor zorgen dat de kamers weer leeg en bezemschoon achtergelaten konden worden. Dit viel niet echt mee voor sommigen. Bij de controle werden nog wat handdoeken, schoenen en jassen gevonden.

Het einde van de tour zat er bijna op, halverwege de reis hebben we een lunchstop gemaakt bij de mc Donalds. Van tevoren hadden we 86 menuutjes en drankjes doorgegeven. En bij aankomst leek onze bediening op lopende bandwerk en had iedereen snel zijn eten.

Terug in Hoek van Holland werd nog een groepsfoto gemaakt, werden de ouders begroet en bij het clubhuis van iedereen afscheid genomen.

Iedereen bedankt voor de supertour!

Loek, Camiel en Bo bedankt voor de voorbereidingen en de begeleiding.

Kevin, Hans, Roy, Fabrice, Ruud, Axel, Nico, Bob en Ray bedankt voor de begeleiding.

Mannen, het was supergezellig met jullie!

 

De foto’s (soms schokkende) kunnen op eigen risico hier worden bekeken.

 

Groetjes,

Dyanne, Monique en Cindy

 

 

 

Hookers I prolongeert in Ereklasse

Tot en met 3 weken geleden zou niemand gedacht hebben dat The Hookers hun Ereklasse-status zouden voortzetten volgend seizoen. Toen stond het team namelijk nog laatste in de poule. Dankzij de miraculeuze overwinning in/tegen Den Bosch zijn zij op het nippertje ontsnapt aan rechtstreekse degradatie. Nacompetitie werd hierdoor een feit vs lokale rivaal Rotterdamse Rugby Club (RRC).

Op zondag 14 mei vond de uitwedstrijd plaats in/tegen RRC. Hierbij werd er met 12 – 23 gewonnen door het Hoekse 15-tal. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Het was een spannende en vooral fysieke wedstrijd waarbij ook de Rotterdammers gevaarlijk uit de hoek konden komen.
Afgelopen zondag 21 mei vond de return wedstrijd plaats in het zonnige Hoek van Holland. Publiek was massaal toegestroomd om deze historische derby te aanschouwen. Alles stond hierbij op het spel, daar Ereklasse-status het ideale uithangbord is voor een rugby club. Na het eerste fluitsignaal waren de intenties van beide teams al snel duidelijk door de stevige verdediging, met harde tackles als gevolg. Dit stond garant voor een mooi rugby spektakel voor het publiek. Binnen 10 minuten stonden de eerste punten op het scorebord voor The Hookers. Kevin Lenssen verzilverde tot 2 maal toe een penaltykick op de palen (3 punten p/penalty). Deze score werd in de 1e helft verder uitgebouwd dankzij een kick in de hoek door captain Thijs Mostert. Kiwi (Nieuw Zeelander) Johnny Tiueti ving de bal goed op en drukte vervolgens de eerste try van de wedstrijd. Ook in de opvolgende minuten vlak voor rust was het Hoekse vlaggenschip de dominantere partij. Tries van Sjoerd Dijkshoorn en ‘oldie’ van het team Matthieu van der Assem zette de teller op 20 – 0 voor de Hoekse ploeg.
Met deze score op zak begon deze zonnige dag er nog mooier uit te zien!
Dit werd helemaal het geval toen Kevin Lenssen in de 2e helft voor de derde keer raak schoot met een penalty. Als kers op de taart scoorde Kiwi Fo’o Tiueti de laatste punten voor The Hookers door een try. Met twee gele kaarten op zak kreeg het Hoekse team de laatste 15 minuten nog wel flink tegengas van het fysieke RRC. Dit resulteerde in een try tegen. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken, en werd na de 80e minuut duidelijk dat The Hookers volgend seizoen voor de 7e keer aan een Ereklasse avontuur mogen beginnen.
Een geweldige prestatie die hierna dan ook absoluut gevierd is.
Captain Thijs Mostert werd hierbij letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet met een tweetal trofeeën; Players Player of the Year (door spelers gekozen) en Club’s Player of the Year (door publiek gekozen)!

 

Houdini act van Hookers 1

Het vlaggenschip van RC the Hookers heeft afgelopen zaterdag de laatste reguliere competitiewedstrijd gespeeld. Hiervoor mocht het team afreizen naar de hoofdstad van Noord-Brabant, ’s-Hertogenbosch. Hierbij werden de krachten gemeten met de koploper van de Lotto Plate-poule, The Dukes.

Voor het Hoekse team is seizoen 2016 / 2017 er één met behoorlijk wat voors en tegens. Zo kenmerkte de eerste seizoenshelft zich met een groot aantal nederlagen. Eveneens werd er begin 2017 afscheid genomen van coach Veech Mbula. Zijn interim opvolger is sinds februari ‘kiwi’ Ray Blackburn. Samen met assistent en tevens oudgediende van de Hoekse rugbyclub, Mark van Schaik, trekken zij de kar.

Het team heeft de afgelopen maanden alle zeilen bij moeten zetten voor behoud Ereklasse. Hard werken met krachttrainer Roy Hagenaars en heel veel rugbytrainingen hadden hierbij zeker effect, want er werden weer wedstrijden gewonnen. Helaas heeft het Hoekse team hierbij nog wel moeite om constant te presteren. Dit heeft ertoe geleid dat The Hookers tot vorige week nog laatste stonden in de poule. Het verschil met concurrenten Amstelveen en Waterland was hierbij minimaal. Verlies zou rechtstreekse degradatie betekenen. Maar ook bij winst was niks zeker.

Weinig mensen hadden daarom nog hoop op een wonder, daar The Hookers in de afgelopen 6 jaar Ereklasse nog nooit had gewonnen van The Dukes. Echter, na het eerste fluitsignaal bleek niets minder waar. Binnen 10 minuten stonden de Hoekse rugbyers 0 -14 met tries van Fo’o Thieutie en Casper Wennekers. Hierna ging het spel wat meer op-en-neer, waarbij ook The Dukes de eerste punten pakte.

De 2e helft begon slapjes. Binnen enkele minuten gaf het Hoekse vijftiental de voorsprong weg en keek het team tegen een achterstand aan (21 – 19). Ondanks deze tegenvallers werd er niet opgegeven. Kevin Lensen was ‘on point’ met z’n kicks op de palen en zorgde ervoor dat The Hookers in de wedstrijd bleven. Met nog 20 minuten te gaan was alles mogelijk. Duncan Jansen bouwde de voorsprong verder uit met een mooie try tussen de palen (21 – 29). The Dukes kwamen hierna direct genadeloos terug met een antwoord… een try, conversie en penaltykick (31 – 29).

2 minuten op de klok. De wedstrijd leek gespeeld. Toch alle zeilen bij voor behoud Ereklasse. Captain Thijs Mostert kwam hierbij nog gevaarlijk dichtbij de tryline van Dukes. Helaas geen try. Wel wederom een kickbare penalty voor Kevin Lenssen (31 – 32). Menig toeschouwer is tijdens de laatste secondes van deze wedstrijd enkele jaren ouder geworden door de spanning. The Dukes kregen namelijk nog een penalty op de helft van The Hookers. Deze werd gemist waardoor de historische overwinning een feit werd.

De ontlading was dan ook groot toen bleek dat de directe concurrent Amstelveen verloren verloren had.
Hookers spelen hierdoor de komende 2 weken nacompetitie vs Rotterdamse Rugby Club.

Zie onze Agenda!

Ze hebben tegenwoordig weer gras bij The Dukes

Dames winnen ook hun laatste wedstrijd van het seizoen!

Afgelopen zondag was het toch echt onze laatste wedstrijd dit seizoen, clusteren, meer dan 30 meiden, wat deden we en wat dachten we toen? In het begin was het zoeken naar onze handjes en naar het teamgevoel, een ding was zeker we wilde graag en hadden een gemeenschappelijk doel. Top drie zou toch geweldig zijn met dit samengesteld team Alhoewel we nu hebben mogen proeven aan plek 2 misschien?


Een voor alle en alle voor een, voor de laatste keer! Dat was ons motto en we doen het zo weer. Tegen RUS mochten we het seizoen afsluiten op een super Sunday! Een strak veld, geweldig publiek en het weer zat zelfs mee. Nog geen vijf minuten na de kick off liep het als een trein. Hard tegen hard.. zoals we van RUS gewend zijn.

Lang hebben we moeten strijden, ruck na ruck, wat deed dat pijn! Gelukkig hebben sommige meiden go go gadget benen en die zien rennen is toch wel fijn! De eerste punten waren voor ons, maar fase achter fase en drive achter drive.. stond de score al snel vijf tegen vijf.

Door het verlies aan concentratie stonden we al snel achter onze eigen palen. Gefrustreerde gezichtjes, kapotte schoenen oh wat deden wij balen. Vervelend genoeg stond RUS voor.. zouden ze er vandoor gaan met de winst? Nee, we lieten onze kopjes niet zakken we zouden ervoor strijden dat op z’n minst!

Voor elkaar door het vuur gaan, teamgevoel, deden we elkaar beloven.. al snel kregen we vleugels en gingen we er weer in geloven. Aangemoedigd door alle fijne support helemaal meegekomen vanuit de hoek, begonnen we ons eigen spelletje te spelen rechtstreeks uit het draaiboek. Als je denkt dat we het hierna makkelijk hadden.. blijf maar dromen! Want één ding was zeker RUS bleef maar komen en komen.

Door pittige voorwaardse acties en snelle handjes in de lijn, beide knap werk! Trokken we deze wedstrijd toch naar ons toe wij waren sterker dan sterk.
Het was een seizoen met frustraties, verdriet en een traan misschien? Maar ook met nieuwe vriendschappen, kameraadschap en winnen met 22-10. Meiden van Oemie wij wensen jullie heel veel succes aankomend seizoen in het rugby spel. Tot volgend jaar als tegenstander dat dan weer wel!

De Jeugdcommissie zoekt dringend versterking

De Jeugdcommissie zoekt dringend versterking

Wat doet de Jeugdcommissie onder andere en wat willen we nog meer
doen ? (waar zijn die extra handjes dus voor nodig? )

-Organiseren van het “Jan van Burgtoernooi” voor TBM (dit jaar al voor de17de keer) en het O’Shea Toernooi voor Junioren.

-Organiseren clinics op de club en op scholen

-Vriendjes/vriendinnetjesdag

-Ledenwerving

-Bewaken en overbrengen clubcultuur van The Hookers

-Organiseren van ZTBM wedstrijddagen

-Begeleiden Teammanagers

-District overleg m.b.t. rugbyontwikkelingen jeugd

-Activiteiten, denk bijvoorbeeld aan een tour (samen met tourcommissie)/sint/bingo/kampeerweekend etc )

We zijn op zoek naar 2/3 enthousiaste mensen die ons willen versterken om ons hierbij te komen helpen.
Moet je een rugbyer zijn ? Nee zeker niet al zouden we er wel heel graag een (oud) rugbyer bij hebben
zeker m.b.t. het stukje clubcultuurbewaking en rugby gerelateerde vraagstukken.

We zijn vooral dringend op zoek naar een ZTBM Coördinator ( Zaagvissen/Turven/Benjamins/Mini’s )

De belangrijkste vraag die mensen zullen hebben .. kost het veel tijd ? Nee, niet als we versterking krijgen.
Dingen blijven nu liggen en daar balen wij van ..wij willen vooruit en dat gaat met stapjes i.p.v. met stappen.
Stilstand is achteruitgang en daar willen wij voor waken. Daarom deze oproep !

Wil je meer informatie over wat we doen of beter, wat jij met ons kan gaan doen ? Neem dan contact op met
Hendrik Jan Lukkien op 06-51340382  of stuur een mailtje naar Jeugdvoorzitter@thehookers.nl
( je mag natuurlijk ook met 1 van de andere leden contact opnemen als je die beter kent zolang je maar contact opneemt 🙂  )

De club…. dat zijn we allemaal..

We horen graag van jullie

Groeten
Hendrik Jan Lukkien
Ruud van der Ploeg
Roy Taal
Dyanne Wagenaar

Waanzinnige winst
Het zonnetje scheen en het gras was groen. Het beloofde een geweldige rugbydag te worden. De meiden van HoekeOem mochten afgelopen zondag aantreden in het altijd interessante Dordrecht.
HoekeOem was gebrand om met de winst naar huis te gaan en gaat nog vol voor de 2e plaats. Vol goede moed en adrenaline begonnen de dames dan ook aan de wedstrijd in Dordrecht tegen CL BRC/ REL / Dord 2, aangevuld met 2 dames van ons.
Na nog geen vijf officiële spelminuten konden de HoekeOem dames de eerste 7 punten op het scorebord zetten. Het was het startschot voor een verbluffende wedstrijd. De meiden lieten prachtig rugby zien: snelle handjes, geslepen offloads en gewoon hele snelle uitbraken zorgden ervoor dat de bal vooral in HoekeOem handen bleef. Zo groeide het vertrouwen bij de dames en wilden ze hun altijd enthousiaste supporters laten zien dat ze niet voor niets naar Dordrecht waren afgereisd.
Hoewel de dames van CL BRC/ REL/ Dord 2 hebben gestreden als leeuwinnen kwamen ze niet door de verdediging heen van de HoekeOem dames en zo was het in de rust al 0-53.
De 2e helft was eigenlijk een kopie van de 1e helft en al snel konden de dames hun score uitbreiden en kwamen ze wel heel dichtbij de 100 punten.
Nog nooit in de afgelopen jaren was het gelukt om te winnen met meer dan 100 punten en zo waren de dames strijdbaarder dan ooit tevoren. Door goed samenspel en een geweldig teamgevoel is het de dames uiteindelijk gelukt om met een monsterscore van 0-114 de wedstrijd te winnen.
 
Open training
Ben je ondertussen stiekem toch wel benieuwd hoe het is om deel uit te maken van dit geweldige dames rugbyteam.. en ben je 16+, dan zijn wij op zoek naar jou!
 
Woensdagavond 10 mei 19.30-21.00 uur organiseren wij een vrijblijvende open training waar je een beetje kan proeven aan de fantastische sport rugby.
Wacht niet langer en meld je nu aan via teammanager.dames@thehookers.nl

Wedstrijdverslag CL The Hookers/Oemoemenoe Dames – HRC Xtreme

CL The Hookers/Oemoemenoe – HRC Xtreme 36-15

23 april 2017

Dames Hoekemoem houden belofte en pakken de winst op Den Haag.

Het was een drukke bedoeling afgelopen zondag aan de Rondgang. Alle meiden, van Zaagvis tot Junior, mochten komen trainen waarna een belangrijke wedstrijd van de dames Hookers/Oemoemenoe op het programma stond. Het zou hun laatste wedstrijd tegen Xtreme zijn voor dit seizoen en het oranjegroene team had wat recht te zetten of anders gezegd, moest haar belofte nakomen. Vorige keer had captain Daisy Bijsterveld tijdens de derde helft Den Haag stellig laten weten dat de winst de volgende keer naar Hoekemoem zou gaan. Dus moest deze pot hoe dan ook gewonnen worden. Iedereen had enorme zin en de teamspirit was groter dan ooit. Al het vrouwelijke support langs de lijn en een behaaglijk lentezonnetje hierbij opgeteld, kon deze wedstrijd eigenlijk al niet meer stuk.

Bij aanvang van de eerste helft zat de pit er bij Hoekemoem meteen al goed in. Hoewel de focus in de eerste plaats zou liggen op het opzetten van een sterke verdediging, hadden de oranjegroenen al snel de touwtjes en aanval in handen. Hiermee was de toon gezet. De pressie op Den Haag werd lekker opgevoerd en de geelblauwe dames moesten behoorlijk aanpezen. Ze kwamen niet goed in hun spel en onze dames kregen aanzienlijke kansen met de Haagse tryline steeds heel gevaarlijk dichtbij. Toch hadden zij het ook niet makkelijk en doen de Haagse meiden nog steeds hun naam eer aan: hard tegen hard. Maar de Hoeks/Zeeuwse dames bleven gewoon met beide benen op de grond aan Haagse zijde en wisten binnen afzienbare tijd drie trys op rij te drukken. Ondanks zichtbare emoties bij Den Haag, vocht ze natuurlijk terug en creëerde haar kansen vooral via de backs. Dit leidde tot twee keer toe tot een mooie uitbraak waardoor ook Xtreme een paar trys op haar naam kon schrijven.

Evengoed ging Hoekemoem met een redelijke voorsprong de rust in. Er kon even bijgetankt worden, de verhitte hoofdjes even gekoeld want ondertussen was ’t lentezonnetje behoorlijk aan kracht toegenomen. Na de rust stonden alle hoofdjes weer fier omhoog, aan wisselen bleek nog geen behoefte, dezelfde vijftien stonden weer helemaal paraat voor de tweede helft. Deze kenmerkte zich wederom door een sterk aanvallend Hoekemoem dat hierbij ook nog qua tactiek wist te variëren. Boeiend spel om naar te kijken en het leidde met een paar geconverteerde trys tot een nog grotere voorsprong voor onze dames. HRC haalde vervolgens haar gram door onverhoeds pijlsnel een penalty te nemen en ongewild onder toeziend oog van Hoekemoem een try te drukken. Maar de laatste punten van de wedstrijd gingen naar het oranjegroene team dat hiermee de winst dik binnen haalde en tegelijk haar belofte aan HRC had ingewilligd.

Maar een paar stevige toespraken van de referee en een gebroken neus bij Hoekemoem ten spijt, was het een boeiende wedstrijd geweest waarbij – eerlijk is eerlijk – de oranjegroene dames domineerden. Een mooi voorbeeld voor de dames Hookers in spé langs de lijn. Na deze wedstrijd is het einde in zicht met nog twee laatste wedstrijden voor de boeg.

Mooie Hand-off

Always 100%

Van de Barcommissie

Aan alle leden, ouders van, sponsoren en betrokkenen.

Hierbij zouden wij U willen informeren over wat aandachtspunten voor de rest van het seizoen en alvast als voorbereiding voor het komende seizoen..

Wat is er zoal te melden?

1) Dringende vervanging vaatwasser in keuken.

Op dit moment is onze vaatwasser als onderdeel in de keuken aan zijn laatste loodjes bezig. De vaatwasser wordt niet meer zo warm en daardoor niet volledig schoon. Er moet wat gebeuren.

Allereerst zouden wij bij alle leden, ouders. sponsoren en betrokkenen willen kijken of er misschien daar een vaatwasser beschikbaar is. Hoeft uiteraard niet voor niets, maar moet qua capaciteit en financiën voor de club

aantrekkelijk zijn. We hebben nu een normale vaatwasser, maar zoeken indien beschikbaar een vaatwasser met meer vermogen dan een regulaire thuisvaatwasser, maar in overleg is alles mogelijk.  Indien iemand iets heeft of ergens weet, wat interessant kan zijn, horen wij dit graag. Stuur een mailtje naar plenssen@ziggo.nl

2) Schoonmaakspullen in kleedkamers

De komende weken worden in de verschillen kleedkamers hangend aan de muur een set schoonmaakspullen geplaatst, bestaande uit bezem, trekker, stoffer en blik. Deze worden geplaats in Bezoekerskleedkamer 1 en 2 en 1 set in Hookers kleedkamer 2. Het is de bedoeling deze te gebruiken voor het schoonmaken van de kleedkamers na wedstrijden. Laat de teamleiders dit met hun team oppakken. Dan wordt het voor iedereen wat makkelijker. Opmerking; Het is niet bedoeld als speelgoed en kan uiteraard stuk. Bedenk dat als het verdwijnt of kapot gaat door baldadigheid het je eigen clubje weer geld kost. Niet nodig!!

3) Vrijwilliger certificaten voor barvrijwilligers

We hebben jongstleden wederom controle gehad voor horecavergunningen en vrijwilligers voor bardiensten.

Dit was prima in orde. Maar ik realiseerde me wel, dat een “up to date” maken van vrijwilligersverplichtingen geen overbodige luxe is. Vandaar de volgende oproep.

Tijdens openingstijden van de bar, hoort minimaal 1 persoon die dienst heeft een IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) of vergelijkbaar certificaat te hebben. Dit certificaat en het registeren van het behalen van het certificaat dient achter de bar aanwezig te zijn. Inmiddels hebben velen het certificaat gehaald, maar uiteraard zijn er ook velen die dit certificaat niet hebben of wel hebben, maar geen copy achter de bar afgegeven hebben.

Het certificaat IVA kan iedereen, die wel eens een bardienst heeft, op internet halen en laten sturen naar jezelf en de barverantwoordelijke bij RC The Hookers. De club zou het zeer op prijs stellen, indien eenieder die af en toe een bardienst vervuld en nog geen certificaat heeft, dit te halen en een copy bij de club te bezorgen. Je kunt ook tijdens het invullen/ behalen als “barverantwoordelijke” plenssen@ziggo.nl in te vullen. Haal je het certificaat, dan krijg ik daarvan een copy op de mail.

Hoe haal je het certificaat;

Ga op internet naar www.NOCNSF.nl/IVA. Ga naar “doe de test”.

Vul al de gevraagde gegevens in en vergeet de barverantwoordelijke niet in te vullen. Je krijgt 20 vragen die je moet beantwoorden om het certificaat te halen. Positief detail; Als je een vraag verkeerd beantwoord, dan krijg je een melding met uitleg en kun je deze vraag opnieuw proberen. Net zo lang tot de vraag goed beantwoord is. Het spreekwoord “een kind kan de was doen” is hier dus van toepassing. Neem even de tijd, het kost maar een paar minuutjes, maar help je club om alle formaliteiten geregeld te krijgen. Alvast bedankt.

Met ovale groet

Piet Lenssen namens de Barcommissie (interim-voorzitter)

Mail barcommisie@thehookers.nl

Tel 0651580603

Hulp wanted voor koningsspelen

Rugby vrienden we hebben jullie hulp nodig!

21 april zijn weer de koningsspelen en de Jozefschool wil graag gebruik maken van ons terrein.
Het is de bedoeling dat de kinderen van de groepen 4 t/m 8 diverse clinics in de rondgang krijgen, waaronder ook Rugby.

Welke hulp hebben we nodig?

– 3 á 4 mensen die de clinic willen geven op ons eigen veld, deze zijn tussen 09:45 en 14:00 uur

We hebben al hulp op 21 april om de rugby clinics bij de voetbal te geven, maar deze zijn voor de Driemaster school.
Nu hebben we dus ook de vraag van de Jozefschool gekregen om clinics te geven, alleen dan op ons eigen terrein.

Ik hoor graag snel van jullie en alvast bedankt.

Ovale groet,

Hendrik Jan Lukkien
Jeugdvoorzitter
RC The Hookers

jeugdvoorzitter@thehookers.nl

06-51340382

Pagina 1 van 4412345...102030...Minst recente »