Verslag Hookers 1 – ‘t Gooi 1

Na de matige wedstrijd van vorige week werd er met spanning uitgekeken naar de ontmoeting tegen Nederlands kampioen Gooi.
The Hookers begonnen erg nerveus aan de wedstrijd en werd mede door ongecontroleerd kicken tegen de eigen try-line genageld en konden de Gooilanders met een penalty en een geconverteerde try al na 8 minuten een 0 – 10 voorsprong nemen. Het zag er op dat moment niet goed uit maar langzaam herstelde het Hoekse team zich en vocht zich terug in de wedstrijd, Rein Mostert benutte een penalty zodat de ruststand 3 – 10 was.
In de tweede helft was Hookers in veel fases het betere team, al gauw ( derde minuut ) werd de stand gelijk getrokken door een try van Jamie Laga en een conversie van Rein Mostert. Helaas was het een minuut later weer 10 – 15 doordat een verkeerde beslissing en zwak verdedigen t,Gooi de kans kreeg in de hoek van het veld te scoren.
De wedstrijd golfde daarna op en neer totdat een goed voorwaartsen aktie Barry Roijen de kans gaf om met een try 15 – 15 te scoren in 28e minuut.Het leek dat de wedstrijd op een gelijk spel zou uitdraaien totdat 1 minuut voor tijd t,Gooi via een penalty op 15 – 18 kwam. De laatste minuut nog een wanhoopsoffensief van Hooker die warempel een penalty opleverde maar helaas gemist werd zodat een verdiend gelijkspel aan de neus voorbij ging. Maar na afloop een terecht applaus van het talrijke Hoekse publiek voor de spelers die nu vol vertrouwen kunnen uitzien naar het vervolg van de competitie.