Turven – wedstrijden bij HRC op zaterdag 12 oktober 2013

Turven

Op de laatste wedstrijddag voor de herfstvakantie hebben onze Turven laten zien dat ze een echt team zijn. Op een mooie zaterdagochtend bij HRC hebben de Turven 1 wedstrijd gelijk gespeeld en 3 wedstrijden gewonnen.

Door de grote hoeveelheid regen leek het er even op dat het geen rugby-dag zou worden, maar gelukkig kwam zaterdagochtend toch het verlossende woord dat er gespeeld kon worden in Den Haag.

Na een uitleg van de spelregels, door de referee, zijn de Turven meteen spetterend van start gegaan tegen de Bassets. Het nieuwe team van de Bassets was helaas niet opgewassen tegen de brute kracht van onze Turven en de wedstrijd werd uiteindelijke afgesloten met een 6 – 0 overwinning voor The Hookers. Tries van o.a. Thijmen, Ronnie, Bas, Scott en Taco.

De tweede wedstrijd tegen HRC, toch een fysiek sterk team, eindigde ook in ons voordeel 5 – 3. De tries kwamen hier van o.a. Bas, Hugo en Mac.

In de derde wedstrijd tegen de Britisch School in the Netherlands (BSN) kregen onze jongens wat meer weerstand, maar dankzij twee kanjers (Bas en Hugo) eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel (3 -3).

Na deze 3 wedstrijden zat de wedstrijddag er eigenlijk op, maar de BSN wilde met haar 2e team toch nog graag nog een potje spelen. Deze uitnodiging werd door het merendeel, sommigen hadden het stiekem toch een beetje koud gekregen, van onze Turven geaccepteerd en er werd dus nog een wedstrijdje gespeeld. Alleen bij winst zouden wij deze pot in de boeken vastleggen, dus bij deze……… The Hookers – BSN (3-2). Tries van Bas, Kylian en Ronnie.

PS. Tijdens deze laatste wedstrijd kwamen wij erachter dat Kylian toch best hard kan rennen, want na een fantastische run vanaf de eigen helft, konden de Turven de 2 – 0 op het scorebord noteren.

Naast de mooie wedstrijden, welke afgelopen zaterdag zijn gespeeld, hebben de Turven ook nog een belangrijke les geleerd namelijk laag tackelen!!! In al het enthousiasme willen onze Turven nog wel eens te hoog tackelen en daar zijn we door de referee meerdere keren op aangesproken. Hier zullen we in de komende wedstrijden goed op blijven letten, want een goede tackel is het halve werk 😉

Groet,

Rick de Krom

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.