Wedstrijdverslag Cubs 5 Oktober 2013

RFC Haarlem/AAC – the Hookers

Na een late verplaatsing van de speellocatie, van Haarlem naar de Amsterdams AAC konden we afreizen met een bijna compleet team. Alleen Falco was niet aanwezig en Lorenzo was geblesseerd maar wel aanwezig om zijn team aan te moedigen, Lorenzo was ook de waterdrager.
We wisten dat het ergens om ging dus we waren er dit keer wel opgebrand om de wedstrijd goed te spelen.
Bijna de gehele eerste helft onder druk gespeeld maar er kwamen gelukkig nog geen scores op het lijstje van de referee. In de eerste helft viel Lars uit met een blessure, hij werd in het team gewisseld door Aaron die in de tweede rij moest plaatsnemen. Ischa was de wissel voor Lars hij ging op Aaron’s plek de flanker positie spelen.
Tweede helft werd een geheel ander verhaal, the hookers gingen onder leiding van captain Maas vol de wedstrijd weer in het dat resulteerde na veel jaagweg van het team in een mooie breek van Bob , geconverteerd door Bas. 0-7 .
Haarlem/AAC kreeg ook weer wat meer grip op de wedstrijd waar een mooie aanval hard werd gestopt door the hookers, een hoge tackle van Aaron werd bestraft met een sinbin, de aanval die volgde uit de kick tegen, werd beloond met een try en een conversie voor Haarlem/AAC 7-7. Doordat we met een speler minder het aanvallende geweld van Haarlem/AAC keer op keer moesten stoppen kwam daar uiteindelijk het gat waardoor een doorgebroken speler toch tegen ons kon scoren, conversie werd gemist 12-7.
Zoals hookers zijn hebben we ons daar niet bij neergelegd, gingen weer volop in de aanval, veel storend en jagend werk resulteerde in een mooi uitgespeeld bal naar de wing waar Thomas kon scoren 12-12. Bas redde het net niet al was de richting goed bij de conversie.
Mannen als center Bradley hebben vaak geprobeerd door de driekwarten van de tegenstander te breken maar werden keer op keer afgestopt, onze mannen en onze 2 dames, Lorraine en Noa, hebben zich daarbij goed aangesloten bij snel opgezette rucks.

Hierdoor kwamen we wat meer op de helft van onze tegenstander te spelen.
Vele rucks werden snel opgezet waardoor we steeds weer konden proberen een aanval op te zetten.
Met Aaron er weer bij gaven onze cubs nog een keer volgas om de overwinning er uit te halen, vele aanvallen en met weer het storend en jagend werk van veel spelers kwamen we wel steeds richting trygebied van de tegenstander maar we konden uiteindelijk niet meer scoren.
Jammer maar gezien verloop van de wedstrijd voor beide teams een terechte uitslag. 12-12
Doordat we zo’n close wedstrijd moesten spelen en waar ook nog eens Aaron voor 10 min werd verbannen naar de bin konden onze nieuwe aanwinsten luke en Davey niet worden ingebracht als wissel.
Trainer/Coach Gert heeft zijn uiterste best gedaan deze jongens nog ergens op een positie in te brengen, we hebben ze beloofd de komende wedstrijd meer speelminuten te geven. Hij was zeer te spreken over de inzet van het team ze hadden als leeuwen gevochten.