Turven – wedstrijden bij HRC op 23 november 2013.

Turven

Na 2 keer thuis te hebben gespeeld, zijn we met de Turven weer richting ‘s-Gravenhage gegaan. Bij aankomst kregen we het gevoel van zon, zee en strand……. en dat in november! Maar niets was minder waar, de velden van HRC waren dusdanig slecht dat alleen zand een uitkomst bod om de wedstrijden door te laten gaan. Dus slippertjes aan en spelen maar.

Ondanks het matige weer, druilerig en nat, was de opkomst van de Turven teams hoog. Er waren 2 teams van HRC, 2 teams van de BSN en ook de Bassits waren present.

De eerste wedstrijd, tegen het beste team van HRC, verliep moeizaam. Het goede spel en de enorme inzet van onze Turven mocht niet baten, want de jongens van HRC waren net iets slimmer. Wat ons tijdens deze wedstrijd wel opviel, was dat de begeleiding van de Haagse Turven steeds professioneler wordt?!

De wissels van HRC werden bijgehouden met een heus schema op papier en volgens onze fans werden er ook aantekeningen van het spel gemaakt. Ja en daar sta jij dan met een klokje, om de tijd bij te houden en een paar Turven langs de kant, die allemaal door elkaar schreeuwen dat zij de volgende wissel zijn…… Ik zeg alle trainers en teammanagers een iPad met wissel schema’s en video opname voor analyses!

Alle gekheid op een stokje, het gaat uiteindelijk toch om het plezier van de jongen en dat plezier was ook vandaag weer aanwezig. Het mooiste moment van deze wedstrijd was dan ook toen Daan (onze tackel koning) uit een hele kluwen van Turven met een geniepig lachje (je weet wel zo eentje uit van die tekenfilms) de bal wist te veroveren. Dat zorgde voor heel wat hilariteit onder de toeschouwers. Wat een lol kun je dus hebben als je een potje rugby speelt. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen door HRC met 5 – 2. Tries van Thijmen en Scott (deze laatste met een hele mooie run langs de zijlijn).

De tweede wedstrijd tegen de BSN was ook een zware. In het begin ging het gelijk op. Met een paar mooie trucs, een mooie run en trie van Dean en een schitterende tackel en trie van Kylian, werd het uiteindelijk toch 7 – 2 voor BSN.

In de laatste wedstrijd van onze Turven, was de concentratie van de jongens kwijtgeraakt in het zand. Hoewel de Turven overtuigd waren van winst op HRC (2e team), verliep de wedstrijd toch wat anders. De eindstand 6 – 2 voor HRC. Wat deze wedstrijd toch wel een bijzonder tintje gaf, was het feit dat Luna (onze enige Turven dame), haar eerste tackel maakte. Dit met hele grote vreugde van haar moeder 😉

Na 3 wedstrijden was het genoeg en tijd om naar huis te gaan en om te genieten van het inmiddels mooie weer.

 

Groet,

Rick de Krom

De trainingen zijn (beperkt) weer gestart, alle richtlijnen van het Rugby Nederland worden strict opgevolgd.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.