Turven – wedstrijden bij HRC op zaterdag 2 november 2013

Turven

Na een welverdiende week rust zit de eerste wedstrijddag, na de herfstvakantie, er weer op. Het was voor de Turven wel even wennen. Het leek wel of de jongens met hun gedachten nog op vakantie waren, want de eerste partij tegen BSN werd met 6 – 0 verloren.

Nou overdrijf ik wel een beetje, want BSN speelde erg goed en onze Turven hadden tijdens deze wedstrijd wel het lef om datgene wat ze tijdens de training hebben geleerd, veel overspelen, meteen in een wedstrijd toe te passen. Alleen moet je dan niet vergeten om voorruit te spelen en tries te maken 😉

In de tweede partij tegen de Tijgers (team van HRC), hebben onze jongens zich herpakt en werd een overwinning van 5 tegen 3 neergezet. Helaas zat er wel een smetje op deze wedstrijd, want sterspelers Daan en Hugo vielen geblesseerd uit.

Tijdens een valpartij ging een van de ‘Tijgers’ op Daan staan en omdat hij zo verdrietig was dachten we meteen het ergste n.m. een gebroken sleutelbeen. Gelukkig bleek het verdriet meer te zitten in het feit dat hij niet meer kon spelen en na wat troostende woorden van ome Jochem kwam toch nog alles goed. Dat konden we helaas niet zeggen van Hugo! Die was met zijn gezicht hard op de grond terecht gekomen en moest voor de zekerheid toch even naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar bleek de diagnose een lichte hersenschudding. Gelukkig gaat alles weer goed met hem……. wat een bikkel (en Daan natuurlijk ook).

In de laatste partij tegen de Bassets, hebben de Turven de dag weer goedgemaakt door een klinkende overwinning van 6 of 7 (of wellicht meer, want we waren de tel kwijt) tegen 1 (toch sportief van de jongens). Mooie tries van o.a. Thijmen, Ronnie, Mac en Bas.

Al met al was het weer een mooie zaterdag bij HRC. Volgende week kunnen we gewoon weer op de fiets naar de Rugby, want dan spelen we eindelijk thuis 😉

 

Groet,

Rick de Krom

 

rugby

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.