Turven – wedstrijden bij The Hookers op zaterdag 16 november 2013

Turven

Afgelopen zaterdag eerst lekker uitgeslapen, rustig ontbijtje gegeten en vervolgens heerlijk op de fiets naar de rugby gegaan. Op de club aangekomen stonden de Turven al te trappelen om te beginnen, want ja ……. ze waren toch wel erg nerveus. In al mijn naïviteit dacht ik aan gezonde wedstrijdspanning, maar toen werd het mij duidelijk dat dit meer te maken had met de intocht van de man op het witte paard.

Donderdag hadden we de velden, na de training, al in gereedheid gebracht, dus de wedstrijden tegen de Rotterdamse Rugby Club (RRC) en de Haagse Rugby Club (HRC) konden meteen beginnen.

Uiteindelijk begonnen de wedstrijden later, want onze club werd blij verrast met de komst van een heus Nederlands team, Nederland Rugby Under 17. Pas na een fotosessie met alle aanwezige teams, konden de wedstrijden beginnen.

De eerste wedstrijd van onze jongens tegen HRC, was een ontzettend leuke pot om te zien. Ondanks de nederlaag van 2-1 hebben onze Turven zeer goed gespeeld en veel geleerd. Het is erg leuk om te zien dat alle Turven (teams) steeds weer groeien en ze waren in deze wedstrijd ook erg aan elkaar gewaagd. Onze nieuwste aanwinst, Daan, had in de voorgaande wedstrijden al laten zien een natuurtalent te zijn en ook deze match wierp hij iedere tegenstander (met of zonder rugbybal) tegen de grond. Je kunt gerust zeggen dat Daan de tackle koning is.

Na een korte pauze begonnen de jongens aan de wedstrijd tegen RRC. Ook het team van RRC maakt sprongen in ontwikkeling en speelt een mooi spel. Tijdens deze wedstrijd hebben onze Turven een paar leuke trucs in praktijk gebracht en zeker ook geleerd, dat je gewoon rechtdoor een verdediging kan lopen i.p.v. er altijd maar om heen te rennen. Taco en Thijmen hadden in deze wedstrijd een mooie rol. Thijmen met een lange run helemaal schuin over het veld en Taco met een mooie run vanaf eigen helft, waarbij hij zeker 6 tegenstanders met een paar fraaie schijnbewegingen kon ontwijken. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 6 – 2 voor de Hookers met tries van Bas, Thijmen, Taco (2x), Ronnie en Kylian.

Met deze mooie afsluiter konden we tevreden naar huis wederkeren, om ons klaar te maken voor de intocht van onze grote kindervriend.

 

Groet,

Rick de Krom

 

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.