Verslag Hookers Junioren – Hilversum Junioren

De laatste wedstrijd van de competitie. Volgens Khalid’s  wijze woorden was het de wedstrijd van alles of niets. In enige zin had hij ook wel gelijk. Als we deze wedstrijd tegen Hilversum zouden verliezen ,zullen we in een andere poule terecht komen. Met de warming-up waren de meeste positief en vol enthousiasme klaar voor de wedstrijd. Zodra de eerste helft begon was het spel van hoge kwaliteit van beide kanten. Na 6 minuten kwam de eerste try van Hilversum 5-0. Na 11 minuten scoorde Loek Meershoek de 5-5 na een goede aanval. Helaas ging de conversie mis. Hilversum scoorde nog 3 trys in de eerste helft en in de rust stond het dus inmiddels 24-5. In de 2de helft waren The Hookers meer aanwezig en sterker. Al snel kwam er een try en conversie. Er werd goed gespeeld als team en we gaven het niet op. Ook al werden er soms rare beslissingen genomen. Als je op dit niveau wilt meespelen moet je gewoon reserves hebben en met 15 spelers red je het gewoon lastig. Uiteindelijk verloren we met 36-12 van Hilversum die nog twee trys in de laatste 5 minuten scoorde.

Enigszins een merkwaardige uitslag omdat het spel gelijk op ging. Er waren genoeg periodes in het spel waar wij sterker waren. Naar onze mening was dit een van de mooiste wedstrijden. We verliezen liever zo een wedstrijd dan dat we een wedstrijd dik winnen.