Teleurstellende zaterdagmiddag voor Hookers 1

Een stevige les in effectiviteit leverde The Hookers een pijnlijke nederlaag op die de spelers en begeleiding hard met de neus op de feiten drukte.
Het Hoekse team begon nog wel goed aan de wedstrijd en wist met een goede aanval via een try van Daniël Craw op 5-0 te komen. Eigenlijk had Hookers de gehele eerst helft de overhand maar het spel verzande steeds meer in het onnodig zoeken van contact waarbij vaak slordig balverlies het gevolg was. Het tot in de botten gemotiveerde Oemoemenoe profiteerde daarvan en wist effectief de geboden ruimte te benutten en wist via een try en een penalty met een 8-10 voorsprong de rust in te gaan. De Oranje/Groene brigade kon daar alleen een benutte penalty van Tim Weerman tegenover stellen.
Toch werd er met optimisme aan de tweede helft begonnen maar helaas…….het Hoekse spel werd niet effectiever en eigenlijk viel het team steeds meer uiteen tot 15 afzonderlijk BVtjes. Het team uit Middelburg profiteerde van de steeds grotere ruimten die werden geboden en liepen weg naar een verdiende 8-22 overwinning.
Hoekers bleef wel tot het eind werken voor een beter resultaat maar zoals gezegd gebeurde dat teveel met individuele acties waarbij men zich isoleerde en de support te laat was zodat het eerder leidde tot kansen voor de tegenstander.
Conclusie mag zijn dat het team kwalitatief in potentie beter is maar dat alleen het vasthouden aan het Gameplan en een uiterste inzet tot resultaat kan leidden