Mixteam Cubs/Junioren en 1e jaars Colts tegen Burnham on Sea RFC

Jeugd

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

15 februari : Om 9 uur kreeg ik al een telefoontje of de wedstrijd wel doorging, nou is dat niet geheel onlogisch want we lagen er al 3 weken uit. Maar gelukkig goed veld wel veel wind. Maar de Engelse coach zei dat zijn wij gewend, tot 11uur!
Oké, Super ze komen op zeker, echter om half 12 nog geen Engelsen en dan krijg je het toch even benauwd! Maar 5 minuten later kwam de bus gelukkig aanrijden, ze hadden zeker tegenwind vanuit Zeeland, want daar slapen ze.
In overleg met de Ref Nicolat en de coaches Gert Huis en Bas besloten om een kwartier later te beginnen, want onze mannen en vrouw stonden al een poosje op het veld warm te draaien. Spannend want door de vakantie geen volledig team dus moeten ze het doen met dit mixteam.
Wedstrijdverslagje van Ben van der Reek: Een mixteam idd cubs(2de jaars), junioren en colts werden op de been gebracht om deze wedstrijd vorm te geven, met de posities zoveel mogelijk naar kunnen en ervaring ingedeeld. Gingen onze mannen er vol in, 2 goed uitgespeelde try’s als gevolg van goed rugbyspel door onze mannen 10-0 door een try van Sven en Pim Duivestein, de Engelsen, die vooral fysiek sterker waren omdat het allemaal junioren waren, kwamen vervolgens door hard werken weer langszij, bij rust 10-12. Er is geprobeerd zoveel mogelijk iedereen te laten spelen of het moest echt niet kunnen mbt ervaring en fysieke ongelijkheid met de directe tegenstander.
2e helft met de wind tegen was het ineens anders nu werden we vaak in onze eigen 22 meter gebied gedrukt al kwamen ze er toch niet vaak doorheen. Met nog zo’n 10 minuten te spelen en met een achterstand van 10-25 ging na een gewonnen scrum Bo Donkersloot nog een keer vol over de blinde kant richting de tryline van de tegenstander, die hem met meerdere moesten tegenhouden, de ondersteunende flanker Don Burik was er op tijd bij om de bal af te schermen waardoor de scrumhalf Maas van der Reek weer over de blinde kant erlangs kon komen en hierdoor de eindstand op 15-25 mocht brengen. Complimenten aan iedereen, vele vielen op door hun goede spel en inzet, Tristan was goed bezig maar zeker ook Bob die een echt goede wedstrijd stond te spelen als 2de center tegenover een geselecteerde van een county team. Jammer dat Bas Schuit uitviel met een schouderpijntje, hij was een echte gangmaker binnen het team.
Mannen en dames op naar de volgende wedstrijd tegen weer een Engels team daar leren we alleen maar van.
De Engelse coach had mij gevraagd of ik aan onze kant wilde vragen of onze supporters wilde kijken wie zij de beste speler vonden van de tegenpartij en de Engelse supporters moesten kijken wie zij het beste vonden van The Hookers! Zij hadden hier speciaal 2 trofeeën voor gekocht! Echter wel lastig als ze allemaal zonder rugnummer spelen, maar na wat navraag hier en daar kwamen zij en wij er wel uit!
Wij kozen Cameron de 1ste Center omdat hij goed aan bal was en de meeste try’s drukte.
De Engelsen moesten kiezen tussen Tristan en Maas van der Reek voor best Man, ze hebben Maas uitgeroepen tot best Man omdat hij jonger was dan Tristan en dan toch nog zo’n wedstrijd kon spelen op die leeftijd vonden ze gewoon goed.
Hans Krommenhoek onze huisfotograaf heeft het allemaal voor jullie vastgelegd!
Complimenten van de Burnham on Sea over de wedstrijd, goed gespeeld en vooral leuk om naar te kijken! Ook vonden zij het een geweldig clubhuis!
Maar ook over onze gastvrijheid en het lekkere eten, dat dankzij de vele vrijwilligers allemaal goed was geregeld, waren zij zeer over te spreken!
Als wij die kant op willen komen hoef ik maar te bellen en zij regelen de wedstrijden en het slapen, dus weer een adresje in het bestand!
Op naar 16 maart want dan komt dit leuke combiteam weer in actie tegen Winslow Wolves en misschien ook nog tegen Dendermonde!
Monique Theunissen Buza Jeugd
Ben van der Reek Teammanager Cubs

Hierbij ook nog de link naar alle foto’s
http://rugby2013-14.zinzan.nl/#!album-44

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.