Wedstrijdverslag Benji 2

Geen categorie

Zaterdag 15 maart waren we te gast bij HRC. Het veld stond er op 1 punt beter bij dan tijdens het districtskampioenschap, de plassen waren namelijk weg. Voor de rest leek het alsof de paarden van Duindigt de verkeerde afslag hadden genomen.
Voor de eerste wedstrijd stond Gouda klaar en zij waren gekomen om te winnen. Keer op keer beukten hun aanvallers op onze verdediging en alhoewel er bij de Hookers keihard werd geknokt was het niet genoeg om een paar tries tegen te houden. De inzet bij de Hookers bleef echter op hoog niveau en dat beloofde wat voor de rest van de dag.
HRC was de tegenstander bij de volgende wedstrijd. Het was de gastheer helaas niet gelukt een volledig team te laten opdraven waardoor een van ons met ze mee moest spelen. Meespelen met de tegenstander blijft een lastige taak maar deze werd sportief door een van ons ingevuld. De opgaande lijn van de afgelopen wedstrijden was weer duidelijk zichtbaar en het vele trainen op tackels wierp zijn vruchten af. Mooie aanvals- en verdedigingsacties wisselden elkaar af en tries vielen over en weer in een gelijk opgaande wedstrijd. Na het eindsignaal bleef de teller op 5-4 staan voor HRC. Omdat een van hun tries was gemaakt door onze uitgeleende speler had hun overwinning toch een mooi oranje groen randje.
Vanwege het ontbreken van andere tegenstanders was de laatste wedstrijd gepland tussen Benji 1 en 2. De coaches en teammanagers besloten de twee teams door elkaar te mengen om een wedstrijd te krijgen die voor iedereen leuk was. Die opzet bleek meer dan geslaagd. Met 14 spelers per team in het veld was het lekker vol en stonden de 20 volgende minuten bol van spektakel. Lange en korte runs, schijnbewegingen, mooi samenspel, grandioze tackels en tries volgden elkaar op. Geweldig om te zien hoe de ervaren spelers de minder ervaren spelers meetrokken en iedereen naar een hoger niveau tilden. Bij zulk mooi spel maakt het niet uit wie er wint en staat iedereen te genieten.
Aanstaande zaterdag eindelijk weer eens wedstrijden bij de Hookers waarbij we zullen zien of de Benji’s 2 het thuisvoordeel kunnen benutten.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.