2 Hookers junioren, Marijn en Kevin, met nationale rugbyselectie U17 naar Crossborder toernooi in Valladolid Spanje

Algemeen

1 April 2014 was het dan zover. De nationale rugbyselectie U17 vertrok, met de junioren van The Hookers uit Hoek van Holland, Marijn en Kevin, naar Valladolid in Spanje, waar dit jaar het Crossbordertoernooi gehouden werd.  Het toernooi bestond voor de U17 uit een wedstrijd tegen Portugal en dan een winnaar- of verliezerswedstrijd op zaterdag. Deelnemende landen waren behalve Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland.

De reis via Madrid bracht de selectie naar een afgelegen locatie, waar de komende dagen het verblijf was.  Met wat laatste trainingen werd de groep klaar gestoomd voor de eerste wedstrijd op woensdag 02 april tegen Portugal.  De sterkte van Portugal was bij de groep bekend, dus wist men dat het een wedstrijd zou worden met veel strijd en uitdagingen. Het werd een wedstrijd met veel strijd en zeker mogelijkheden voor de U17. De strijd ging gelijk op met een ruststand van 17-10 in het voordeel van Portugal. Het leek er alleen op, dat de beslissingen van de referee te bepalend werden voor het verloop van de wedstrijd. Uit ballen waren niet uit en veel off-side situaties waren volgens de referee niet off-side, of  zag hij het niet allemaal. Na een felle strijd werd de einduitslag 23-10. De Nederlandse spelers konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

De wedstrijd op zaterdag 06 april tegen Zwitserland (verloren van Spanje) was een andere wedstrijd dan tegen Portugal. Zwitserland was als tegenstander zwakker, maar zeker ook gemener. Stamping en late-tackles hoorden bij het Zwitserse spel, maar konden de Nederlanders niet weerhouden van het maken van tries. Eindstand 30-0 voor Nederland.

Al met al een prima resultaat.

Op zondag werd via een tussenstop in een zonovergoten Madrid de thuisreis aanvaardt. Met in de bagage een berg aan ervaring terugkijkend op een mooi toernooi.

Het was een hele ervaring voor de hele groep met begeleiders. Op de leeftijd van 16 jaar mee mogen doen aan een Europees landentoernooi en in het geval van Kevin, aanvoerder mogen zijn van deze selecte groep is een onvergetelijke ervaring.

Deze groep rest nog een wedstrijd tegen het Development team van Wales en wel op zaterdag 26 april in Amsterdam. Zeker een zware dobber, maar wederom een “nooit te vergeten” moment.

Piet Lenssen

 

CrossBorder2014JH 159

 

 

 

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.