RC ‘t Gooi vs RC The Hookers

RC ‘t Gooi vs RC The Hookers  12 – 10

27 september 2014

De verslagenheid was groot na het laatste fluitsignaal, lange tijd leek het er op dat de Hoekenaren hun eerste overwinning zouden boeken maar uiteindelijk kon hij door een penalty tegen in de laatste seconde niet over de streep worden getrokken.

Vanaf het begin ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de schaarse kansen over beide teams verdeeld werden, het verschil dat tenslotte de wedstrijd besliste zat hem in de penalty kicks, ‘t Gooi ging daar effectiever mee om dan The Hookers.

Na 28 minuten was de stand 9 – 0 voor de Naardernaren door 3 benutte kicks. The Hookers bleven aandringen en in de 34e minuut wist Sean Scot met een mooie actie langs de zijlijn 9 – 5 te scoren.

In de tweede helft wist het Hoekse team, mede door de superieure scrum, te domineren al moest er rekening worden gehouden met de Gooise uitvallen. In 30e minuut was het Rein Mostert die na een goede aanval een klein gaatje zag en daar heel fraai wist te scoren, 9 – 10 voor de Oranje/Groenen. The Hookers hadden daarna een periode van dominantie en kregen een aantal kansen de wedstrijd definitief in de knip te doen, een mooie try van Daniël Craw werd om vage redenen afgekeurd en tenslotte bleek de blessure tijd te lang om de punten mee naar Hoek van Holland te nemen.

Zoals coach Sylvester Ramaker al zei; dit team kan van elke tegenstander winnen, dat klopt qua spel, een zeer goede scurm en een vaardige backline (de line out moet nog wel wat verbeterd worden) Maar er is nog te veel moeite om de punten daadwerkelijk te scoren.

Uiteindelijk moet het spel toch overwinningen gaan opleveren!!!