The Hookers Dames II – RC The Dukes

Afgelopen zondag speelden onze dames hun tweede thuiswedstrijd tegen de Dukes. The Hookers dames team is inmiddels versterkt met twee nieuwe enthousiaste speelsters die met deze wedstrijd hun entree in de competitie maakten. In de eerste helft viel meteen op dat de Hoekse dames overwegend balbezit hadden. Hierdoor leek hun aandacht op de verdediging wel te verslappen terwijl die normaal gesproken juist zo sterk is. Zo konden de Dukes dan ineens doorbreken met een lange run naar de tryline waardoor het 0 – 5 werd. De try tegen deed de strijdlust van onze dames echter toenemen en al snel was het 5 – 5. Deze try volgde uit een 5 meter scrum in het voordeel van onze dames. The Hookers dames namen in het aantal scrums en de balwinst hieruit sowieso de leiding.

De tweede helft verliep min of meer gelijk als de eerste: grotendeels balbezit voor The Hookers met af en toe onnodige gaten in de verdediging waardoor mogelijkheden voor The Dukes om door te breken. Aangemoedigd door het thuispubliek, oefenden The Hookers toch in de loop van de tweede helft steeds meer druk uit op hun tegenstanders. Het spel voltrok zich voonamelijk in de buurt van de tryline van The Dukes. Er volgden een aantal mooie kansen voor onze dames waarvan één werd benut met een geweldige try. Toen kwam het beest los in Hoekse dames. Ze vochten als leeuwen met maar één doel voor ogen: nog een try maken. Helaas werd deze in de laatste minuut van de wedstrijd niet goed gekeurd wegens knock on.

Met een eindstand van 10 – 34 hebben de dames een mooie, leuke en vooral spannende wedstrijd gespeeld. Ze vielen op door hun wilskracht, balbezit en verbeterde techniek. Hiermee hebben ze laten ze zien dat ze flink zijn opgewassen tegen een team dat al drie á vier jaar competitie speelt. Dit belooft wat voor de komende wedstrijd.