The Hookers vs The Dukes  06 augustus 2014

Uitslag: 3 – 31

Effectiviteit was het woord dat het verschil aangaf tussen beide teams. The Dukes is al jaren lang een topteam in het Nederlandse rugby en het Hoekse team heeft wel de potentie om dichter bij de top te komen maar missen inderdaad nog het vermogen om altijd effectief met de mogelijkheden om te gaan.

De scrum van The Hookers was superieur, wellicht de beste momenteel in Nederland, maar het vervolg was teleurstellend. Ook wel door de vele overtredingen van The Dukes, waarvoor ze van de leiding teveel ruimte kregen.

In de tegenaanval waren de Boschenaren scherp en gevaarlijk. Ze scoorden in de 8e en 40e minuut een geconverteerde try waarbij The Hookers alleen een benutte penalty van Thijs Mostert kon stellen. Ruststand dus 3 – 14.

Na rust grotendeels hetzelfde spelbeeld, door de pressie van The Dukes kon The Hookers maar weinig gevaar stichten en bleven de tegenaanvallen van de rood/gelen vol gevaar. Uiteindelijk liepen door try’s in de 25e, 32e en 40e minuut nog uit naar een geflatteerde 3 – 31 overwinning.

The Hookers hebben zeker geen slechte wedstrijd gespeeld en het team zit boordevol potentie waar de komende weken aan wordt gewerkt en zullen resultaten zeker niet uitblijven.

Hookers-Dukes:07082014