Tour en wedstrijdverslag Ipwich-The Hookers

Wedstrijd en tour verslag Ipwisch – The Hookers

 

De heren zijn alweer even terug van een geslaagde tour.

Lees hieronder de verslagen!

 

 

Ipswich RFC  vs The Hookers 22 – 17

Tegen een van de oudste clubs ter wereld ( opgericht in 1870!!) ontspon zich een zeer interessante wedstrijd tussen 2 verschillende speelstijlen. Ipswich speelt een op kracht gebaseerd enigszins gesloten spel terwijl The Hookers wat meer een open snel spel probeert te spelen maar ook met de nodige fysieke componenten.

In deze wedstrijd vielen bij Hookers de stukjes op hun plaats en toverde het spel een brede glimlach op het gelaat van de meegereisde supporters. De Oranje/Groene scrum was zeker in de eerste helft superieur en de bal winst daaruit werd omgezet in snelle aanvallen die Ipswich onder druk zette. Maar het slot op hun verdediging was solide. In de 17e minuut werd de tegenstander even teveel ruimte geboden en kwamen Hookers met 5 – 0 achter. Maar in de 23e minuut kwam het antwoord met een try van Clinton Jansen 5 – 5. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Ipswich de Hookers scrum te ontregelen en kreeg daarvoor van de referee te veel ( illegale )mogelijkheden. En moest Hookers even zoeken naar het juiste antwoord, intussen wist Ipswich in de 28e en 38e minuut op 22- 5 te komen, volkomen tegen de verhouding in. Maar verslagen waren de Hoekenaren nog zeker niet en gesteund door de uitstekende conditie werd Ipswich ver teruggedrongen. Maurice van Oosten scoorde 22 – 10 in de 40e minuut en in de 42e werd het door Daniël van Waas met een conversie van Tim Weerman 22 – 17. Ipswich wankelde maar de tijd was tekort zodat The Hookers met een onverdiende nipte nederlaag genoegen moest nemen.

Toch was er winst en wel de manier waarop er gespeeld werd, het hele team deed consequent zijn taken, de scrum is beresterk en ook de line outs liepen goed. Dat schept vertrouwen voor de competitiestart komende zaterdag.

 

 

Hookers leggen prima fundament voor nieuw seizoen

Dit jaar bestaat RC the Hookers zoals velen wel weten 40 jaar.

Gedurende die tijd heeft men verscheidene keren de oversteek naar de andere kant van de Noordzee gemaakt om daar tegen diverse Engelse clubs te spelen.

De resultaten waren wisselend. Soms waren de teams al bij voorbaat een maatje te groot en droeg de fysieke gesteldheid van de Hoekse formatie op dat moment ook niet bij aan een beter resultaat.

Vergeet niet dat een “Tour” ook altijd in het teken staat van lol en verbroedering.  En die lol en verbroedering vind vaak plaats  aan de toog zoals jullie waarschijnlijk al zullen raden.

 

De laatste jaren professionaliseert onze club echter gestaag en dit is dan ook terug te zien in het tourgedrag.

De wedstrijden die heden ten dage gespeeld worden zijn tegen meer gelijkwaardige tegenstanders, die vooraf al zijn gepolst op hun niveau. Momenteel kunnen we ons goed meten met London divisie 1 teams en dat is geen onverdienstelijk niveau. Dus is het handig als de selectie zich gedeisd houd op vrijdagavond.

 

Vrijdagmiddag verzamelde het bonte tourgezelschap zich collectief in de Back in Time in thuishaven Hoek van Holland.

Na de goedverzorgde maaltijd en nodige versnaperingen zocht men de boot op om daar nog wat te socializen met elkaar, want het is zaak dat jonge en oude, veteranen en nieuwe leden elkaar leren kennen op dit soort trips. Dit onderscheid rugby dan ook van andere sporten.

Bier als bindmiddel zullen we maar zeggen…..

 

Na de nodige eerste spelletjes trad men zaterdagmiddag aan tegen een sterk en fysiek Ipswich.

Deze selfmade club (welke overigens als sinds 1870 bestaat en naar zeggen de vier na oudste club in de wereld is!!) vaart momenteel dezelfde koers als hun tegenstander uit Hoek van Holland.

Men tracht het gehele ledenbestand te activeren om sponsors binnen te halen, maar ook sociale activiteiten te ontplooien. Dit doen zij niet zonder succes, want Ipswich komt beetje bij beetje steeds hoger in de ranking te staan.

Het was dan ook een interessant treffen en dolven the Hookers uiteindelijk nog maar net het onderspit in een zeer gelijkopgaande en voor het publiek zeer spannende wedstrijd (17-22 eindstand)

 

Gezamenlijke spelletjes met tegenstander waarbij bier wederom rijkelijk vloeit zijn niet weg te denken in de rugbysport, dus duurde het niet lang voordat de eerste “boatraces”, “flipperraces” en “beerpong” een feit waren. Speeches van voorzitters en teamcaptains met daarbij de uitwisseling van stropdassen, schildjes en andere snuisterijen kunnen daarbij ook niet uitblijven.

Een nieuwe sportieve vriendschap is daarbij geboren en kunnen de mannen uit de Hoek binnenkort dan ook rekenen op bezoek van de gastheer van vandaag.

 

Zondag werd traditiegewijs Harwich aangedaan. Na een zwaar beach rugbyseizoen van vorig jaar is de tour komen te vervallen, dus  na twee jaar was de Hoekse formatie weer op de vertrouwde gronden van Harwich & Dovercourt te vinden.

Harwich heeft al enige jaren een niet al te sterk, maar toch gedegen team staan die het the Hookers altijd moeilijk weet te maken.

De mix van jong en oud waarmee het Hoekse 2de kwam was dan ook niet opgewassen tegen de gastheer van zondag. Resultaat is echter niet zo belangrijk en het opdoen van ervaring voor de jongere spelers is uiteindelijk de winst van de dag.

Achteraf kan men dan ook terugblikken op een zeer geslaagde tour, waarbij de oefenwedstrijden uitgangspunt moeten zijn voor de start van een hopelijk succesvol seizoen.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.