wedstrijd verslag HRC – The Hookers1

Haagsche RC vs The Hookers 25 – 18

Eindelijk kroop het Hoekse team in de tweede helft uit hun schulp en werd onder aanvoering van de uitstekende spelende scrumhalf Daniël Craw de regerend Nederlands kampioen aan het wankelen gebracht en de Haagsche tribune doodstil.

De eerste helft begon Hookers met aarzelend spel en gaf HRC de gelegenheid om gevaar te stichten nabij de Hoekse tryline en dat leidde ertoe dat door 2 geconverteerde try’s en een benutte penalty de stand na 18 minuten 17 – 0 in Haags voordeel was en op dat moment verdiend.

Maar het Oranje/Groene team vocht zich langzaam terug in de wedstrijd die steeds meer gelijkwaardig werd maar voor rust nog geen score zodat dit de ruststand werd.

De tweede helft dus, al in de 2e minuut bracht Thijs Mostert met een penalty de stand naar 17 – 3 en vanaf dat moment begon The Hookers de wedstrijd te domineren. In de 15e minuut kon Daniël Craw via een heel slimme actie scoren en dat bracht de stand, met de conversie van Thijs Mostert, op 17 – 10. De Hagenaars werden onder grote druk gezet en al 2 minuten later wist Justin van Boven aan de zijkant te scoren ( 17 – 15 ). Even kwam HRC onder de druk uit en wist via een penalty 15 – 20 te scoren. Maar de Hoekenaren bleven doorgaan en in de 33e minuut benutte Thijs Mostert een penalty ( 20- 18 ). Het leek nog maar een kwestie van tijd om een overwinning voor The Hookers bij te schrijven omdat dat landskampioenen onder druk bleven, maar het lot was hen niet goed gezind en bij een Haagsche uitval in de 37e minuut kregen zij een penalty toegekend en wisten van daaruit een try aan de zijkant te scoren en de eindstand van 25 – 18 op het bord te brengen.

Een onverdiende nederlaag voor The Hookers die op deze jubileumdag met opgeheven hoofd het veld kon verlaten. In deze wedstrijd is de potentie van het team goed naar voren gekomen en als er vanaf het begin op vol vermogen wordt gespeeld kunnen we van elke club in Nederland winnen.