Wedstrijdverslag Benji’s 13 september

Geen categorie

Het seizoen is weer begonnen!
Stuiterende Benji’s en soms ook ouders die elkaar weer opzoeken na een lange vakantie. De groep wordt gekenmerkt door veel doorstroming. Enkele spelers zijn naar de Mini’s en weer wat Turven die zijn aangehaakt. Ook veel nieuwe kinderen die met verschillende sportachtergronden eindelijk het Rugby licht hebben gezien. Aan de trainers de uitdaging hier weer een team van te smeden. Vooralsnog wordt het oude concept van een 1e en 2e team losgelaten en treden we aan met 2 gelijkwaardige teams. Tenminste als er genoeg spelers beschikbaar zijn, anders hebben we in elk geval genoeg reserves. Tijdens de eerste trainingen is er al hard gewerkt om de luie vakantiespieren weer los te krijgen en begint de routine zich weer te vormen.
De eerste wedstrijden zijn we te gast bij HRC die de vakantie goed hebben gebruikt om de grasmat weer in acceptabele staat te krijgen. Tegenstander is naast HRC Sparta, dus twee teams die het ons afgelopen seizoen regelmatig moeilijk hebben gemaakt. Gelukkig hebben we genoeg spelers voor 2 teams dus krijgt elke speler meteen veel wedstrijdminuten. Omdat de teams soms tegelijk speelden heb ik niet alles gezien maar de wedstrijden die volgen hebben 1 ding gemeen. De strijdlust spat eraf bij de Benji’s. Het is te merken dat iedereen weer moet wennen aan het wedstrijdritme maar de wil is ruimschoots aanwezig. Terwijl de tegenstander vaak net wat scherper is en meer tries weet te maken wordt voldoende tegenstand geboden en blijft iedereen tot het laatste fluitsignaal knokken voor elke meter.
Met deze mentaliteit in het achterhoofd kunnen we na de eerste krachtmeting maar 1 ding constateren:
Het wordt weer een mooi seizoen!

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.