Wedstrijdverslag Benji’s (Stefan) zaterdag 27 september 2014

Benjamins

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen met alleen Sparta op bezoek. Gelukkig hebben ze hun 1 en 2e team meegebracht zodat onze Benji’s toch nog 2 keer mogen aantreden. Opnieuw zijn er 2 gelijkwaardige teams geformeerd die onder leiding van Stefan en Frans de strijd aangaan. Het is een extra speciale dag omdat de middag in het teken zal staan van de spelletjes van 2sur5, wat minder wedstrijden om energie te sparen komt dus goed uit. In het enthousiasme om snel op de club te zijn hebben veel Benji’s het veters strikken maar overgeslagen wat blijkt tijdens de wedstrijden. Regelmatig zit er 1 gebukt om dit nogmaals te doen.

We gaan van start tegen hun 2e team en weten gelijk de score te openen met een lange run gevolg door een try. Dat was wel erg makkelijk en Sparta is niet gekomen om zich te laten overlopen. Een enerverende wedstrijd volgt waarin de Hookers nog een try weten te maken maar te maken krijgen met een groeiend team van Sparta. Het gaat lang van links naar rechts zonder dat een try valt. Sparta voert de druk op terwijl de Hookers steeds dichter op elkaar gaan spelen. Tegen de snelle spelers van Sparta wordt dat dan ook afgestraft zodat de eindstand op 2-2 komt te staan.

De volgende wedstrijd gaat tegen hun 1e team en de verhoudingen zijn duidelijk niet in ons voordeel. Het goed op elkaar ingespeelde Sparta weet keer op keer tries te maken waarbij geen enkele route onbenut blijft. Eromheen, ertussendoor en eroverheen, Sparta heeft goede spelers op elk gebied en maakt daar gebruik van. Onze Benji’s blijven knokken om elke meter maar het lukt niet dit om te zetten in tries. Aan het doorzettingsvermogen van onze Benji’s lijkt geen einde te komen want ze blijven vechten tegen deze overmacht. Dit zorgt ervoor dat ze ondanks de eindstand met dubbele cijfers toch met opgeheven hoofd het veld kunnen verlaten.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.