Wedstrijdverslag Colts

Colts

21 september, Colts Combinatie West (in Delft gespeeld)-Pickwick Players/Dragons

Een mooi resultaat na een zware eerste wedstrijd vorige week. We speelden tegen Pickwick Players/Dragons uit Deventer en ze maakten het ons niet makkelijk. Het was net zoals vorige week tegen Haarlem een sterk voorwaarts team. Vorige week bleek dat we nog veel moesten verbeteren rondom de breakdown. Bij The Hookers hadden we dit ook daadwerkelijk getraind samen met de felle Kiwi’s en dit was niet voor niets. Zoals we vorige week (bijna) elke ruck verloren, zo waren we er nu elke keer vol overheen. We kregen veel weerstand en moesten hard werken als verdediging, maar de tries kwamen wel. Af en toe werd er een onnodige penalty weggegeven waardoor de tegenstander toch nog 5 puntjes kon pikken. Hier gaan we ook zeker wat aan doen voor de volgende wedstrijd tegen Hilversum thuis bij de Hookersplace. De eindstand van de wedstrijd was 45-5.

 

Wat fijn is aan Combinatie West (de naam van ons 5-ledige kluster team) is dat we na twee wedstrijden al goed als een team spelen. Iedereen op zijn positie weet wat hij moet doen en daardoor gaan zo veel dingen beter, zoals: scrums, line-outs, rucks, de driekwarters gebruiken en de crashballen van de voorwaartse. Het was aan het begin even schrikken, maar achteraf blijkt dat het prima gaat. We keken er niet heel positief naar, want we zijn gewend om alle wedstrijden helemaal te spelen. Met wissels zou dat niet meer kunnen en waren mensen bang voor minder speeltijd. Maar nu is duidelijk dat we wissels heel goed kunnen gebruiken om het spel gedurende de hele wedstrijd op hoog en fel niveau te houden.

 

We hebben nog een leuk seizoen tegemoet met onze broeders van Delft, Gouda, Diok en WRCH en we zijn er allemaal klaar voor om een heel sterk en hecht team te maken. Want talent is er. Het samenspel volgt vanzelf.

 

Kom ons volgende week met grote aantallen aanmoedigen bij onze thuis wedstrijd bij The Hookers tegen Hilversum. Het belooft een mooie pot te worden!

 

Marijn Huis (speler van Combinatie West)

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.