Verslag Bondsdag Hilversum Benji’s 4 oktober

Benjamins

Zaterdagochtend vroeg uit de veren voor de reis naar de bondsdag in Hilversum. Met de tips van de informatieavond in het achterhoofd zonder cola en gevulde koeken maar met veel fruit, energiedrank en ander gezond krachtvoer voor onze Benji’s. Maar liefst 5 wedstrijden staan ons te wachten dus enige legale prestatieverhogers zullen welkom zijn. We treden aan met 1 team met voldoende reserves, wat in combinatie met de uitstekende grasmat in Hilversum weer voor een mooie dag met rugby moet gaan zorgen. En daarmee heb ik niets teveel gezegd. Gesteund door de trouwe groep fans die met flink enthousiasme en incidenteel bovengemiddeld stemvolume de Benji’s proberen te motiveren laten onze Benji’s zien hoe gaaf rugby kan zijn.

De aftrap is tegen de British School in the Netherlands(BSN). Tussen het dagelijkse rugby door hebben ze ook nog wat gewone lessen, een tegenstander van formaat dus. Onze Benji’s delen gelijk echter al de eerste klap uit door na de aftrap een lange run te maken en een try te scoren. Dat had BSN niet verwacht en ze proberen alles om onze Benji’s terug te zetten. Ondanks dat de Hookers nog in de wedstrijd moeten komen weten ze toch voldoende tegenstand te bieden en het spel van BSN te ontregelen. Een redelijk gelijk opgaande partij volgt waarin onze Benji’s de winst uiteindelijk verdiend naar zich toe weten te trekken.

Daarna de Pickwickplayers. Met gemiddeld een kop groter dan onze spelers vrezen we langs de kant het ergste. Wederom wordt bewezen dat in het rugby size niet altijd matters. Onze Benji’s weten elkaar steeds beter te vinden en gedurende de wedstrijd worden de passes langer en de runs korter. Iedereen komt aan bod en een mooie wedstrijd volgt waarin we weer de winst pakken.

Dan volgt nog een team van BSN. Dit blijkt al snel andere koek dan onze eerdere BSN tegenstander. Goed op elkaar ingespeeld blijven ze aanvallen met snelle spelers en lange zuivere passes. Dit zijn duidelijk gevorderde spelers. Onze Benji’s laten zich echter niet overlopen en knokken voor elke centimeter, vaak net voor onze trylijn. Regelmatig vallen onze Benji’s aan maar worden keer op keer gestuit door de goede tackles van BSN. Langs de kant zijn we trots op de wilskracht van onze spelers tegen deze enorm sterke tegenstander. Waar we afgelopen week tegen een veel minder sterk team van Sparta nog >10 tries tegen kregen weet BSN er slechts 5 te scoren. Dat is een prestatie waar we trots op mogen zijn.

Opvolgend is de thuisploeg Hilversum aan de beurt. Het spel gaat over en weer waarin de Hookers zeker niet de minste zijn. Elke try wordt beantwoord met een van de tegenpartij zodat het lang gelijk opgaat. Hilversum is net wat vaker scherp waardoor ze de minimale winst naar zich toe kunnen trekken.

Terwijl de andere teams inmiddels klaar zijn en het veld hebben verlaten is onze laatste wedstrijd tegen de Pink Panthers. Na 4 stevige wedstrijden en een temperatuur >20 graden lopen onze Benji’s op hun tandvlees maar toch treden ze weer strijdlustig aan. Het wordt al snel duidelijk dat op dierendag deze diersoort niet op sympathie van de Hookers hoeft te rekenen. Alle inzet is weer beschikbaar en keer op keer weten onze Benji’s nieuwe energievoorraden aan te spreken. De Pink Panthers zijn zeker niet beter maar hebben nog verse spelers. De paar tries die we tegen krijgen komen dan ook omdat we de doorgebroken spelers niet meer kunnen bijlopen. Maar als we dan weer de bal hebben gaan we er weer vol voor en weten ook deze wedstrijd verdiend te winnen.

Terugkijkend was het een mooie dag vol sportiviteit op en rond het veld. Onze Benji’s groeien per week in het spel en laten grote vooruitgang zien. De teamspirit is groot en enkele spelers hebben deze dag hun eerste try weten te scoren wat naar meer zal smaken. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor het aanstaande Jan vd Burg toernooi.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.