Wedstrijdverslag Oemoemenoe/ Dordtsche RC – The Hookers Dames II

Oemoemenoe/ Dordtsche RC vs The Hookers 33-7

5 oktober 2014,

Voor deze wedstrijd reisden de dames af naar het Zeeuwse Middelburg waar hen naar verwachting een lastige wedstrijd te wachten stond. Oemoemenoe speelt al jarenlang competitie en staat bekend om haar pittige spelers. Maar inmiddels zelf een paar wedstrijden en ervaringen verder, hadden onze dames er het volste vertrouwen in. Dit gevoel werd vergroot door deelname van twee sterke meiden die het team sinds kort opnieuw rijker is en twee (wisselende) dames van Oemoemenoe die uitkwamen voor het Hoekse team. Daarbij ging ook nog het zonnetje schijnen en werden de meiden bijgestaan door een aanzienlijk aantal meegereisde supporters inclusief mascotte Hummer.

Bij aanvang van de eerste helft zetten The Hookers dames de aanval meteen goed in en wisten met een doorbraak van de Fly- half dicht in de buurt van de tryline te komen. Vervolgens drongen de Zeeuwen/Dordtenaren onze dames min of meer terug waarna het spel bleef steken om en nabij de middenlijn. Het zag ernaar uit dat Oemoemenoe/Dordtsche RC lange tijd niet door de verdediging heen kon breken ondanks hun overlap bij de zijlijn en beruchte hands off. Hier het bewijs dat The Hookers dames de switch van aanval naar verdediging in tegenstelling tot de vorige wedstrijd goed op hadden gepakt. Tegen ‘t einde van de eerste helft werden onze dames toch nog even onder druk gezet. Het kwam enkel nog aan op verdedigen vanaf de eigen tryline. En hoewel de Hoekse dames sterk hun mannetje (vrouwtje) stonden, hadden zij uiteindelijk twee trys tegen bij ruststand.

In de tweede helft lieten The Hookers zien wat rugby spelen is. De scrums stonden sterker dan de eerste helft met als gevolg een groot aandeel in balwinst; tackels waren niet van de lucht en lijnen werden strak gelopen waarbij snel gepasst werd. Uit dit laatste volgde een geconverteerde try voor de Hookse dames. Het werd uiteindelijk 33 -7 waarmee iedereen uitzinnig tevreden was. De wedstrijd bleek mooi om naar te kijken waarbij sportiviteit de boventoon voerde. En dat onze dames kunnen knokken en met sprongen vooruit zijn gegaan hebben zij met deze wedstrijd wederom laten zien.