Benji’s 2e op Brakkentournooi Breda 2014!

Benjamins

Breda, uitverkozen tot 3e meest gastvrije stad van Nederland en locatie van het jaarlijkse Brakkentournooi. Het belooft de warmste novemberdag ooit te worden, de Benji’s zijn goed getraind en super gemotiveerd, voldoende ingrediënten voor een mooie rugby dag. Na een lange rit van omleiding naar omleiding(bedankt Rijkswaterstaat en TomTom) tot in de verste hoeken van de Biesbosch kom ik te laat aan en zie nog net dat de Benji’s de eerste wedstrijd op hun naam mogen schrijven. Opgevangen door de Hookers familie met koffie, koek en zelfs een stoel(bedankt Marcel) slaat de frustratie van de reis al snel om in spanning voor de komende wedstrijden. Als de Benji’s eerste worden in deze poule gaan ze door naar de Kampioenspoule en maken ze kans op de grote finale. Maar die weg is nog lang en dus concentreren we ons eerst maar op de volgende wedstrijd. Opgepept door Pepijn gaan de Hookers er vol in en weten deze wedstrijd ook verdiend op hun naam te schrijven. Dat betekent dat de Benji’s poulewinnaar zijn en dus doorgaan naar de Kampioenspoule. De meegereisde fans hebben inmiddels een imposante wave ingestudeerd en krijgen voldoende gelegenheid tot de uitvoering hiervan met zulke mooie prestaties.
In de Kampioenspoule treffen we de Rugby Club Tilburg en Octupus uit Uden die ook alle wedstrijden in hun poules hebben gewonnen, geduchte tegenstanders dus. Er ontstaan twee stevige wedstrijden waarbij de Hookers moeten vechten voor elke meter en de aanvallen keer op keer worden afgeslagen door een harde verdediging waarbij flinke tackels gemaakt worden. Met bij vlagen geweldig mooie passes weten we met enkele lange runs toch voldoende tries te maken en komen wederom als poulewinnaar uit de bus. Dat betekent de grote finale die we tegen de andere poulewinnaar Roosendaal gaan spelen. Helaas is het tournooischema niet in ons voordeel en moeten we bijna 2 uur wachten tot het zover is. Met de zon in het gezicht en voorzien van genoeg eten en drinken blijkt die tijd voorbij te vliegen.
Roosendaal blijkt niet voor niets de thuisbasis van het Korps Commandotroepen. In aanloop naar de finale zien we dat de tegenstander wordt gedrild en met militaire precisie wordt klaargestoomd voor de wedstrijd. Het aanwezige Hookers legioen stroomt in groten getale naar de plek van de finale om de Benji’s te steunen en de uit volle borst gezongen uitvoering van ons Clublied zou hoge ogen scoren bij The Voice of Holland. Klokslag 1500 start de wedstrijd en worden we geconfronteerd met een tegenstander die niet alleen voor de gezelligheid is gekomen. Snel en hard weten ze onze aanvallen te stoppen met technieken die in de freefight arena niet zouden misstaan. Tegen zoveel geweld zijn onze Benji’s niet opgewassen en krijgen in de 1e helft twee tries tegen. Vol vechtlust treden de Hookers aan voor de 2e helft waarin ze nog beter in het spel zitten en mooie acties laten zien. Helaas mag het niet baten. Roosendaal is te sterk, weet nog een try te maken en de finale te winnen. Enigszins teleurgesteld over de verloren finale vergeten onze Benji’s bijna dat ze een geweldige prestatie hebben neergezet door in zo’n groot toernooi maar liefst de 2e plaats te pakken. Als dat besef indaalt gaan ze vol trots naar de prijsuitreiking waar de reusachtige beker in ontvangst wordt genomen onder luid gejuich van de fans. Een mooie en verdiende afsluiting van een dag vol rugby en teamspirit.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.