Wedstrijdverslag 2ejaars Benji’s zaterdag 8 november BSN

Benjamins

Te gast bij The British School in The Netherlands(BSN). Hier wordt ontbeten, gelunched en gedineerd met Rugby dus een tegenstander van formaat. Aankomend in Voorschoten zien we een imposant schoolgebouw met maar liefst een eigen rugbyveld! HRC en The Hookers druppelen binnen maar de kleuren van BSN zijn nergens te bekennen. Na wat heen en weer gebel blijkt dat de wedstrijden gaan plaatsvinden bij de softbal vereniging enkele kilometers verderop, logisch als je een eigen rugbyveld hebt!? Enigszins vertraagd door de verhuizing volgt de warming up en treden we gelijk aan tegen BSN. Tijdens het laatste treffen tegen dit team bij de Bondsdag in Hilversum werden we geconfronteerd met een ijzersterke defensie en een vlijmscherpe aanval en lukte het ons niet een try te maken. Onze Benji’s zijn dus gebrand op revanche en treden strijdlustig aan. Tijdens de eerste minuten blijkt al welke positieve ontwikkeling de Benji’s doormaken, de passes worden langer en er wordt steeds meer op positie gespeeld. Terwijl keer op keer onze aanvallen stranden in de drukte volgen gelukkig de eerste tries als de vleugels worden opgezocht. Alhoewel de Benji’s met 4-1 winnen blijft het een spannende wedstrijd waarin de aanvallen over en weer elkaar opvolgen en spectaculaire tackels worden gemaakt. En nooit klinkt Scrum Down beter dan wanneer uitgesproken door de Engelse scheidsrechter. De volgende wedstrijd is tegen een ander team van BSN, HRC blijkt niet tegen ons aan te treden vandaag. Dit team is nog een stukje steviger en beter op elkaar ingespeeld maar dat mag ze niet baten. De Hookers ruiken de kans om BSN te laten zien dat er met hen niet te spotten valt en gaan vol in de aanval. In eerste instantie wordt de file op het middenveld opgezocht en lukt het niet om door te breken. Totdat er geluisterd wordt naar de aanwijzingen van Pepijn en er een try volgens het boekje wordt gemaakt. Soepel wordt de bal doorgepassed naar de hoekvlag en de eerste try volgt. BSN geeft zich niet gewonnen en rukt keer op keer op naar onze trylijn waar ze tegen onze defensie aanlopen. Terwijl Caithlyn alleen tegenover 3 BSNers de bal met succes verovert fluistert de BSN Coach tegen ons: “All my guys are afraid of her, she is dangerous! “ In de tussentijd wordt een doorgebroken speler van de Hookers gestopt door een perfect uitgevoerde tackel van BSN. Als kort daarop hetzelfde lijkt te gebeuren is een kleine sidestep voldoende om de weg vrij te krijgen en de 2e try van de wedstrijd te maken. Geweldig om het lerend vermogen van dichtbij te mogen zien. Samenvattend weer een mooie rugbydag waarin duidelijk wordt dat de Benji’s grote stappen maken en het erop gaat lijken dat het weer een mooi seizoen gaat worden.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.