Wedstrijdverslag Benji’s (2e jaars Pepijn) zaterdag 22 november. (nu met foto’s)

Benjamins

Gelukkig weer een zonnige dag aan de rondgang. Terwijl de bar volstroomt met ouders en spelers ruikt het alweer heerlijk dankzij alle lekkernijen die belangeloos door de Hookers ouders zijn afgestaan. De clubliefde is te ruiken en zeker ook te proeven.
Met het dalen van de temperatuur stijgt de behoefte aan een goede warming up en we zien de Benji’s dan ook al fanatiek rennen en springen. De motivatie druipt er de laatste tijd vanaf af dus de verwachtingen van de toeschouwers zijn hooggespannen.
Vandaag treden HRC en Rotterdam tegen ons aan. Geen makkelijke tegenstanders dus, maar die zijn er ook eigenlijk niet meer.
De aftrap is tegen Rotterdam en de Hookers trekken flink ten strijde. Aangemoedigd door een groeiend aantal fans lopen onze Benji’s het vuur uit de sloffen. Vanaf het begin komt Rotterdam nauwelijks aan de bak. Onze aanval loopt soepel en alhoewel de Rotterdammers alles geven is het vandaag niet genoeg. Keer op keer weten we met voornamelijk lange runs door de verdediging heen te breken en tries te scoren. Als Rotterdam dan aanvalt stuitten ze op onze solide verdediging waarmee met tackel na tackel hun aanval wordt gestopt. De “stofzuigers” doen hun werk prima zodat de bal vlotjes kan worden heroverd. Deze bal wordt dan snel weer in de lijn geplaats waarna de Benji’s weer opnieuw beginnen. Hier wordt veel op getraind en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Maar ook vanuit de verdediging weten onze spelers met vele Rotterdammers aan hun lichaam gewoon door te stomen en tries te scoren. Eindstand Hookers 7-Rotterdam 0.
Dan is HRC aan de beurt. HRC zet de druk er gelijk vol op en we zien onze Benji’s achteruit gedrukt worden tot aan onze trylijn. Het lukt HRC echter niet de verrassing om te zetten in een try. Na deze intimiderende aanval zetten de Hookers hun noppen in het veld en gaan in de tegenaanval. Dan volgt een herhaling van de eerdere wedstrijd. De Hookers weten snel het spel weer te controleren en gaan op dezelfde voet verder. Try na try wordt gemaakt en alhoewel het HRC lukt nog een try tegen te maken wordt de eindstand Hookers 6 -HRC 1. Tot slot wordt nog een partij met de Hookers Benji’s onderling geregeld waarvan de eindstand minder belangrijk is dan de opgedane ervaring.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.