Wedstrijdverslag Bredase RC/REL – The Hookers Dames II

Dames

16 november 2014

Bredase RC/REL vs The Hookers 56-0

In hun zesde wedstrijd uit de competitie hadden De Hookers Dames afgelopen zondag voor de tweede keer de Bredase/REL- meiden tegenover zich, dit maal in regenachtig Breda. Het veld zag er nat en vooral modderig uit maar dat mocht de pret niet drukken. Met veertien bij Breda/REL tegen dertien bij The Hookers stormden de dames het veld op.

Zoals meestal stond de Hoekse verdediging sterk en was ook ‘t balbezit voor 70 %  in  handen van onze dames gedurende de eerste helft. Toch vonden zij de eerste 20 minuten weinig rust om de aanval effectief op te zetten en bleef een try uit. Gesterkt door een zeer snelle 2e centre, brak Breda/REL meerdere malen door maar kwamen ook de overtredingen voornamelijk van hun kant. Dit leverde scrum na scrum voor The Hookers wat enig uithoudingsvermogen vergde van de dames. Desondanks was hun balwinst groot en volgden uiteindelijk vanuit de scrum foutloze passes die keurig de lijn in gingen: de focus was aan. Deze gedrevenheid duurde tot in de laatste minuten van de eerste helft en zorgde ervoor dat de bal vlak voor rust tot twee keer toe werd dood gedrukt door de Hookers waarmee een try door Breda/REL werd voorkomen.

In de tweede helft zetten The Hookers Dames hun verbeterde aanval voort. Het spel schoof steeds verder op richting tryline van de tegenpartij wat ook te maken had met opeenvolgende penalty kicks in het voordeel van onze dames. Gesterkt hierdoor en niet vies van een beetje modder, braken The Hookers uiterst snel en met een lange run tot 2 keer toe uit, tot vlak aan de tryline van hun tegenstanders. Uiteindelijk won Breda/REL de wedstrijd maar zeker niet zonder slag of stoot. Na afloop van de wedstrijd bleek er ontzag bij Breda/REL voor de Hoekse dames die nog maar zo kort aan de competitie deelnemen. Het leek uiterst te klikken tussen beide dames teams wat uitliep op een gezamenlijke groepsfoto. Na een welverdiende douche was er ook nog zelfgemaakte soep en keerden onze dames moe maar voldaan terug naar huis.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.