Wedstrijdverslag GRRC – The Hookers Dames II

Dames

Wedstrijdverslag GRRC – The Hookers Dames II  

2 november 2014

 

GRRC vs The Hookers 70-10

 

Na een rustperiode van 3 weken waarin wel getraind werd maar geen wedstrijden waren, stonden de Dames van RC The Hookers te trappelen om weer het veld op te mogen. Zo goed als genezen van alle blessures en in goede conditite troffen zij afgelopen zondag hun tegenstander GRRC in Rotterdam. De intentie van de dames was vooral om Rotterdam een poepie te laten ruiken en hen te laten zien dat zij als team sterk zijn gegroeid in vergelijking met een eerdere wedstrijd afgelopen jaar tegen hen.

 

Het eerste half uur van de eerste helft leek dit echter nog niet helemaal te lukken. Onze dames hadden wat moeite om goed in de wedstrijd te komen en moesten zich hun game skills weer enigszins eigen maken. Balbezit was voornamelijk voor Rotterdam en in de Hoekse verdediging vielen onnodig gaten. Hierdoor brak Rotterdam meerdere malen uit met een paar lange runs en hadden zij al snel een flinke voorsprong. The Hookers lieten het er gelukkig niet bij zitten en flink kwaad gemaakt door hun achterstand, kwamen zij ‘t laatste kwartier sterk terug. De scrum stond ineens als een huis en balwinst hieruit zorgde tot twee keer toe voor grote druk op de tryline van Rotterdam.

 

In de tweede helft zette dit spel van onze dames zich voort en breidde zich uit met goeie rucks die vooral rust uitstraalden. Hierdoor kon de aanval goed worden opgezet en bleef balbezit bij The Hookers. Ook had Rotterdam overduidelijk meer moeite om door de Hoekse verdediging heen te komen. GRRC leek steeds meer vermoeid en hierdoor tal aan overtredingen te begaan. Dit zorgde voor een rits aan penalty kicks voor onze dames waar zij uiteraard flink hun voordeel uit haalden. Met een boost aan zelfvertrouwen kon het dan ook niet uitblijven dat zij de wedstrijd glorieus afsloten met maar liefst twee trys in de laatste tien minuten. Hiermee lieten zij Rotterdam min of meer wat verslagen achter en hebben zij bewezen dat ze inderdaad enorm gegroeid zijn.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.