AVS uit Zuid Afrika en Deadly Dutch spelen Sevens bij RC The Hookers

Algemeen, Junioren

Wat een geweldige avond gisteren, het Zuid Afrikaanse AVS kwam op bezoek om tegen onze jeugd U16 en U18 Sevens te spelen, en wat een goede wedstrijden zijn er gespeeld.

Bij het U16 was er 1x winst en 1x verlies. De spelers gingen er vol voor, van beide kanten, zo werd het leuk om te zien dat er strijd werd geleverd over het gehele speelveld. Deze wedstrijd werd nog gespeeld bij harde wind. De 2e wedstrijd hebben onze jongens goed gestreden maar de Bokkies waren net te sterk voor ze.

Bij het U18 dezelfde uitslag, 1x gewonnen en 1x verloren. Ook hier gingen onze mannen er volledig voor. In de eerste wedstrijd speelde de Bokkies netjes strak en kort terwijl onze mannen het breed speelde wat resulteerde in een snelle uitbraak over de flanken. In de 2e wedstrijd wisten de Bokkies hoe onze U18 speelde en maakte hier wijs gebruik van en gingen voor de winst.

The Deadly Dutch, waarin ook The Hookers mannen waren vertegenwoordigd, hadden hun handen vol aan AVS U19. Doordat Deadly Dutch een combinatie team is en niet meer elke week spelen waren ze niet voorbereid genoeg om op Sevens gebied te laten zien wat ze echt kunnen. Desalniettemin hebben ze twee leuke wedstrijden laten zien waarbij ze helaas verloren van AVS.

Een avond als deze, met hun beste tegenstanders tot nu toe, de ambiance van het gebouw, de overall sfeer met de vele supporters vonden onze gasten gedenkwaardig.

Aan enkele spelers van AVS U19 werden caps uitgereikt, deze caps worden niet zomaar gegeven, als rugbyspeler moet je deze echt verdienen. Een bijzonder moment dus voor AVS en alle aanwezigen. Voor het eerst werd zelfs een niet-AVS speler van een cap voorzien, een speler van The Deadly Dutch kreeg hem voor zijn speelwijze, wat natuurlijk een hele eer is.

Na het gezamenlijk eten was het tijd voor de presentaties van de captains, zoals dit bij rugby hoort. Wij werden voorzien van vele geschenken en gedenkwaardigheden voor ons clubhuis. Het was erg leuk dat de captains van AVS hun speeches in het Zuid Afrikaans deden. Ook kwam hun begeleiding nog even aan het woord en spraken de grootste waardering uit voor onze club, sfeer en dank aan alle vrijwilligers maar vooral aan de spelers die tegen hun wilden strijden op het veld.

Twee van onze mannen ontvingen een Bokke shirt van AVS voor Best Man Of The Match, Kevin van U18 en Christiaan van U16.

Ondanks de grote tegenslag voor de spelers van AVS, 1 van hun jongens werd onwel op het veld en is nu met een hersenbloeding opgenomen in het ziekenhuis, waren ze toch bereid om door te gaan met de wedstrijden. Bij deze willen wij ook onze waardering uitspreken naar alle spelers van AVS.

Nogmaals dank, Monique, voor de organisatie en alle vrijwilligers die het weer tot zo’n succes hebben gemaakt. Het eten was weer lekker, bedankt Carla voor het regelen, de gasten hebben zich uitstekend vermaakt.

Ook dank aan de referees, maar vooral aan onze spelers en alle supporters die ondanks de koude wind toch massaal aan de kant stonden om de wedstrijden te zien.

Dat er nog maar veel van dit soort avonden mogen plaats vinden op onze club!

 

Ben, teammaneger Junioren U16

 

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.