Verslag Benjamins 1 Bondsdag ‘t Gooi

Benjamins

Met de reis om de wereld naar het Brakkentoernooi in Breda nog in het achterhoofd had ik vooraf maar diverse routes doorgenomen en een kompas ingepakt, het blijkt niet nodig te zijn en na een voorspoedige reis komen we aan in Naarden voor de Bondsdag. 4 teams staan op ons te wachten dus er kan genoeg gespeeld worden. Met de lage temperatuur in combinatie met een felle wind geen ideale omstandigheden voor de stilstaande fans. Gelukkig maken, naast het mooie rugby wat we zien, de warme worst en hamburgers van de catering veel goed.
Dat de grondprijs in t Gooi hoog ligt zien we wel aan de maat van het Benjamins veld, het lijkt wel een tennisbaan. En dit net nu onze Benji’s steeds langere passes maken.
De eerste tegenstander die aantreed is Alkmaar. Waar de Benjamins voorheen altijd de eerste wedstrijd moesten inkomen gaat de opgedane speelervaring inmiddels tellen. Al snel na de kick off worden de eerste tries door de Hookers gemaakt. Alhoewel Alkmaar goed speelt komen ze niet genoeg door onze verdediging heen die ze voldoende weet te ontregelen.
Eindstand Hookers 8-Alkmaar 2.
De volgende wedstrijd is tegen de Combinatie Noord. Ook hier blinkt de Hookers aanval uit in effectiviteit. Terwijl de tegenstander goed verdedigd en eigenlijk beter samenspeelt is bijna elke doorbraak ook een try. Eindstand Hookers 6- Comb Noord 1
Als de thuisploeg uit ’t Gooi aantreed lijkt de klad er een beetje in te komen bij onze Benji’s. Passes komen niet aan en tackels worden half ingezet. Hierdoor kan ’t Gooi makkelijk doorlopen en tries scoren. En alhoewel het lang gelijk opgaat weet ‘t Gooi het thuisvoordeel om te zetten in een kleine winst. Hookers 2- ‘t Gooi 3.
Als slotstuk treden de Bassets aan, een team waar we al regelmatig van hebben verloren. Met een paar grote spelers in de verdediging zijn ze goed in het veroveren van de bal met steevast een snelle counter als gevolg. Als extra motivatie looft Aubrey prijzen uit voor de mooiste acties in het veld. Dat blijkt een gouden zet. Bij de kick off volgen mooie schijnbewegingen waarbij de Hooker zonder de bal steeds veel tegenstanders naar zich toetrekt. De ene tackel na de andere volgt waarbij effectiviteit alleen overtroffen wordt door schoonheid. Ook de 8 tries die we voorbij zien komen zorgen voor veel gejuich langs de kant, het samenspel is geweldig om naar te kijken. Erlangs, eroverheen ertussendoor, alle wegen worden bewandeld. Met op de juiste momenten een veterstrikactie om het spel even stil te leggen en een momentje rust te nemen. Eindstand Hookers 8- Bassets 0.
De organisatie heeft ook bekers geregeld en met 3 gewonnen wedstrijden betekent dat een mooie 2e plaats voor dit team. Met een 3e plaats voor de andere Benji’s reizen we tevreden weer af naar huis.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.