Wedstrijdverslag RC The Dukes – RC The Hookers Dames II

Dames

 

30 november 2014

 

The Dukes vs The Hookers 60 – 12

 

Deze zondag stapten de dames The Hookers in alle vroegte de auto in voor een wedstrijd onder de rivieren alwaar ze hun tegenstander voor de tweede keer zouden ontmoeten: The Dukes uit

‘s Hertogenbosch. The Dukes nemen al geruime tijd de leiding in de competitie maar onze dames hadden niet veel te vrezen. Tot nu toe speelden zij namelijk één van hun betere wedstrijden tegen de Bosche dames. Hun doel was dan ook om dit keer meer trys te maken dan de vorige keer en te laten zien wat zij inmiddels allemaal in hun mars hebben.

In tegenstelling tot de wedstrijden hiervoor zaten de The Hookers meteen goed in de game. Zowel op hun aanval als verdediging was niks aan te merken en beide teams gingen qua balbezit gelijk op. Door een paar snelle meiden van The Dukes, zij behoren tot het Jeugd Olympisch Team van de Rugby 7’s, braken ze echter ineens uit en scoorden hun eerste try van de wedstrijd. Maar ook de The Hookers dames beschikken over een aantal super snelle meiden waaronder hun nummer 11 Tamara Stock. Kort na de try van The Dukes brak zij op haar beurt door met een lange run en maakte gelijkspel. Enige tijd hierna zakte het spel van The Hookers wat in. Wellicht door vermoeidheid vanwege het harde werken aan begin van de wedstrijd maar de concentratie leek af te nemen. Hierdoor maakten The Hookers een aantal onnodige fouten waardoor Den Bosch op een voorsprong kwam. Desalniettemin wisten onze dames een aantal doorbraak pogingen van The Dukes te voorkomen door een paar zeer effectieve tackels.

 

In de tweede helft herstelden de dames van The Hookers hun aanval. Direct na de kickoff ging de bal vanuit een mooi opgezette ruck de Hookse lijn in. Vanuit de lijn scoorde opnieuw de nummer 11 door vanaf de linker zijkant met een run een geconverteerde try tussen de palen te maken. The Dukes vochten terug maar scoorden bij lange na niet het aantal trys als zij in de eerste helft deden. Ook werden aardig wat van hun kansen onderbroken door meerdere lineouts in het voordeel van de The Hookers. Ook balwinst hieruit was voornamelijk in handen van onze dames. Vervolgens wonnen zij terrein en hielden zij de bal in het hoekse team door direct na de lineout een sterke en mooi gevormde driving maul op te zetten. De eindzege was voor The Dukes maar makkelijk was ‘t niet geweest, zo gaf Den Bosch na de wedstrijd aan. En de hoekse dames? Zij hadden hun doel voor deze wedstrijd bereikt: meer punten dan de vorige keer en boven verwachting van The Dukes, rugby op niveau laten zien.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.