Wedstrijdverslag The Hookers Dames II – Utrecht/RCE/Elephants

Dames

Wedstrijdverslag The Hookers Dames II – Utrecht/RCE/Elephants

30 november 2014

 

The Hookers vs Utrecht/RCE/Elephants 5-32

 

De oranjegroene dames speelden afgelopen zondag thuis hun tweede wedstrijd tegen Utrecht/RCE/Elephants. Met achttien vrouwen sterk wat an sich al een record was, was de motivatie om te spelen groot: de dames wilden revenge na een eerder verloren wedstrijd tegen de Utrechtse meiden. Het weer zat helaas niet mee; vlak voor de kickoff begon het achtereenvolgens te hagelen, te regenen en was het waterkoud. Maar iedereen weet inmiddels dat de Hookers ladies niet snel ergens voor terug deinzen en dat ze zeker niet van suiker zijn. Met een groot “van ijzer en beton” gehalte en ‘n flinke dosis optimisme begonnen zij de eerste helft.

Utrecht kreeg echter te veel ruimte waardoor zij meteen in de eerste vijftien minuten van de wedstrijd twee trys tegen maakte. Ook nu leek het weer alsof onze dames dit nodig hadden om de knop om te zetten want vervolgens was daar een ijzersterke defense en stond hun verdediging bijna constant aaneengesloten op één lijn. De vechtlust van onze dames was terug en Utrecht/ RCE/ Elephants hadden zichtbaar moeite om door de Hookse muur heen te breken. Toch schoof de verdediging langzaam maar zeker richting eigen terrein en kon een try door Utrecht niet uitblijven. Naast hun ijzersterke verdediging, moesten de dames Hookers het hierna vooral hebben van een groot aantal scrums in hun voordeel en balwinst hieruit. Jammer was dat de passes soms te kort en niet vanuit de diepte kwamen waardoor onvoldoende gebied kon worden gewonnen. De eerste helft zat erop.

Ondanks enige achterstand en twee uitgeschakelde dames met een flinke blessure, traden de Hookers met inmiddels half bevroren ledematen nog steeds vol goede moed en bikkelharde strijdlust de tweede helft tegemoet. Deze kenmerkte zich door een even sterke verdediging als in de eerste helft waarnaast echter een verbeterde aanval door de dames Hookers. Dit bracht Utrecht behoorlijk van haar stuk wat onze dames de mogelijkheid gaf een paar keer goed te kunnen doorbreken. Met de tryline van de tegenstander in het vizier, volgde tot twee keer achter elkaar een spannende driving maul waar uiteindelijk een try voor de Hookers uit volgde. Het optimisme nam toe en de dames bleven vechten tot het bittere eind. Van de oranjegroene kleuren was na de wedstrijd weinig meer over, iedereen zat onder de modder en was verkleumd tot op het bot. Evengoed verlieten onze dames met een grote glimlach het veld, naast de persoonlijke complimenten van de trainer van Utrecht, waren ze zelf ook zeer tevreden over hun geleverde prestaties in deze wedstrijd.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.