Winst voor de dames

Dames

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – Oemoemenoe/Dordtsche RC

18 januari 2015

 

The Hookers vs Oemoemenoe/Dordtsche RC 43-10

 

Het was even stil rondom de Dames Hookers maar afgelopen zondag traden ze weer in vol ornaat aan. Thuis wel te verstaan en op een ietwat zompig veld. Maar de ladies voelden zich top fit en vooral in opperste stemming omdat zij zo goed als zeker waren van een overwinning dit keer. En niet vanwege arrogantie of overmoed, maar door zelfvertrouwen en besef van een inmiddels sterk saamhorig team. Hun doel was winnen en de afspraak die gold was: try time has begun!

Zo gezegd zo gedaan. Direct na de kick off waren de oranjegroene dames in de aanval en wisten de bal op de blindside wing te passen. Zij brak uit en maakte meteen al in de tweede minuut van de wedstrijd met een lange run de eerste geconverteerde try. Dat dit nog maar ‘t begin was, bleek al snel, want kort daaarop volgde nummer twee. De dames hielden zich keurig aan hun afspraak, binnen afzienbare tijd kwam de stand op 19-0. Dit was waarop ze al lang gewacht hadden, niet alleen om veel trys te maken maar vooral in de praktijk laten zien wat zij in relatief korte tijd geleerd hebben. Iedereen in het team wist wat haar te doen stond, er werd luid en duidelijk gecommuniceerd en alles leek bijna vanzelf te gaan. Wat in vorige wedstrijden zo vaak gebeurde, gebeurde nu niet; het uitbreken van de tegenstander met een try als gevolg. Balbezit was overwegend in handen van The Hookers waarbij de Zeeuws/Dordtsche meiden voornamelijk in de buurt van hun tryline in constante verdediging stonden. Deze pressie hielden zij niet vol en in ruststand hadden onze dames dan ook een fikse voorsprong.

De wedstrijd kon eigenlijk al niet meer stuk voor het Hoekse team. Helaas kwam hier kort na aanvang van de tweede helft abrupt een einde aan. Eén van de dames Hookers raakte ernstig geblesseerd. Na enige onderbreking werd de wedstrijd daarna weer voortgezet. En hoewel enigszins van hun stuk gebracht, herpakten de dames zich snel. Hun teamspirit leek des te groter en al snel volgde weer een try. Oemoemenoe/ Dordtsche RC deden wat ze konden, dat moet gezegd worden. Maar haar tacktieken bleken ineffectief en gaven blijk van lichte paniek: high tackels en een bal die vanuit hun tryline gebied steeds weer werd weg/uitgekickt. Dit laatste juist in het voordeel van de Hookers want de line-out is één van hun sterkere punten. Na het fluitsignaal voor ‘t einde van de wedstrijd heerste er uiteraard vreugde alom bij onze dames, de winst was binnen en hoe!

Wedstrijd foto’s gemaakt door Hans Krommenhoek klik hier om deze te bekijken

De volgende wedstrijd en ook gelijk de laatste van de deze competitie zal zijn op 1 februari tegen de dames van Rotterdamse Rugbyclub. Kick off is om 13.00 uur op het thuis veld.

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.