Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – HRC Dames

Dames

Wedstrijdverslag RC The Hookers Dames – HRC Dames

22 maart 2015

 

The Hookers vs HRC 32 – 31

 

 

Oefenwedstrijd

 

Hoewel de competitie voorbij is, maakten de Dames van RC The Hookers zich afgelopen zondag toch op voor weer een wedstrijd. Het ging om een oefenwedstrijd tegen de dames van HRC, een team wat nog maar net is samengesteld en welke graag een keer tegen onze eigen dames wilden spelen. Zo gezegd zo gedaan. The Hookers Dames hadden zich voorbereid op een pittige wedstrijd; de Haagse ladies zouden jong en snel zijn van wie sommige bovendien ervaren Sevens spelers. Helaas bleek hun team deze zondag bij lange na niet compleet en kwamen ze slechts met z’n achten. Gelukkig breidt ‘t Hoekse Dames team steeds verder uit, ook deze wedstrijd was zij weer twee meiden rijker: Stephany Schoonmade als wing en Iris Verdonk als prop. Hierdoor heeft het team de “luxe” om meiden uit te lenen en speelden vier van hen mee met Den Haag. Zo kon de wedstrijd toch gewoon doorgaan en werd er met 12 tegen 12 gespeeld.

Na de kick off door Den Haag kwam de bal keurig en razend snel in de handen van wing Tamara Stock. Zodoende wist zij al in de eerste minuut een try te drukken en ‘m kort daarna tussen de palen en boven de lat te kicken. Maar wie kaatst, kan de bal (terug) verwachten want Den Haag scoorde al snel gelijkspel. Met deze try tegen maakten de Dames van Rc The Hookers meteen kennis met één van de sterkere driekwarters van HRC; zij bleef gedurende het verloop van de wedstrijd opvallen door haar snelheid en behendige sidesteps. Maar ook onze dames bleven niet ongekend met hun acties. Zo volgde direct vanuit een kick off door Den Haag een prachtige vangbal door Daisy Bijsterveld. Zij zorgde ervoor dat de bal netjes aan de zijkant kwam wat een zoveelste score tot gevolg had. Ook de scrumtraining die The Hookers Dames afgelopen periode ondergingen wierp haar vruchten af; balwinst was voornamelijk aan hun zijde. Meerdere malen volgde hieruit een sterke aanval die opgezet werd door Brigitte Broekman en haar nieuwe positie als scrum half dus heel goed wist te vervullen. De ruststand kwam op 27-19 voor onze ladies.

Hoewel zij deze voorsprong uiteraard in handen wilden houden, leek het spel van de dames iets in te zakken gedurende de tweede helft. Het samenspel ging wat moeizamer waar de Haagse dames dankbaar gebruik van maakten. Toch werd het hierdoor ook steeds spannender want de kansen bleven zich voordoen bij ‘t Hoekse team. Zo brak 1e center Danielle Crucq met hoge snelheid uit tot vlak voor de tryline waar zij echter een high tackle te verduren kreeg. Hoewel geen penalty wisten onze dames zich te herpakken zoals zij dit wel vaker doen. Vanuit de ruck die volgde ging de bal naar winger Fleur Wijgerse die de actie mooi wist af te maken door een try te drukken. Met een vechtlust en doorzettingsvermogen van heb ik jou daar wisten onze dames uiteindelijk te voorkomen dat Den Haag er met de winst vandoor zou gaan. Na het eindsignaal werd de wedstrijd nog eens vrolijk afgesloten met alle dames uit beide teams in een grote cirkel bij elkaar. Met z’n allen terugkijkend, werd besloten dat op deze mooie lentedag de wedstrijd vooral sportief, boeiend maar ook leerzaam was geweest. Het zal vast en zeker nog spannender worden wanneer de Dames Hookers een volgende keer tegen het voltallige Haagse dames team zullen spelen.

 

foto’s: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=836505883063781&set=a.836508566396846&type=3&theater

 

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.