Spannende dag voor de Mini’s op de NK Platefinale

Mini's

Zaterdag 13 april waren de kampioenschappen voor de mini’s op diverse plaatsen in Nederland. Rc The Hookers hadden zich ondanks hard werken en goed rugby niet weten te plaatsen voor de cupfinale in Amersfoort, maar een hadden een welverdiende plek in de platefinale.

Deze finale werd wat het weer betreft op een zeer wisselvallige dag gehouden op het nieuwe complex van rugbyclub Etten-Leur. Zon, regen, harde wind en zware bewolking wisselden elkaar tijdens de dag in rap tempo af. In de finale deden 16 teams meer verdeeld over 4 poules. Rc The Hookers waren ingedeeld in de poule met RC Eindhoven, Twente combinatie en The Pink Panthers.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Eindhoven. Een fysiek sterk en groot team dus we moesten er volop tegenaan. Door goede pressie en slim spel van de voorwaartsen ( jawel………..voorwaartsen kunnen denken 😉 ) kwamen de tegenstanders niet tot spelen en konden we door mooi open spel van onze backs al snel een try maken. Binnen enkele minuten stonden we voor en konden we de voorstand langzaam uitbouwen tot een mooie overwinning zonder tegenpunten.

Als tweede wedstrijd stond de Twentecombinatie op het menu. Ook tegen deze tegenstander speelden we ons eigen spel. Pressie van de voorwaartsen, snel uitcleanen van de rucks en open spel. Dit leverde wederom een mooie overwinning op zonder tegenpunten.

De laatste horde die we moesten nemen om als poulewinnaar te eindigen was het verslaan van The Pink Panthers. Ook hier konden we het beproefde concept toepassen en ook uit deze wedstrijd wisten we als winnaar uit de bus te komen, helaas met een puntje tegen. Door 3 gewonnen wedstrijden eindigden we als poulewinnaar en kwam we in een tussenronde terecht. We moesten tegen de nummer 2 van een andere poule. En raad eens wie we daar tegenkwamen………… uiteraard HRC2.

De wedstrijd tegen HRC verliep erg goed. Goede tackels, mooi open spel en snel spel van de voorwaartsen zorgden ervoor dat we HRC een flinke tegenslag konden bezorgen. Door deze overwinning waren we verzekerd van een plaats bij de beste 4 van de platefinale, maar dat wilden we uiteraard niet. Op naar een eerste plek. Om hier te komen moest er een team van formaat verslagen worden, RC Hilversum.

De wedstrijd begon direct al stevig. Een eerste try voor The Hookers gevolgd door een tegentry van Hilversum. In de tweede helft zou het erom spannen. De tweede helft was een keiharde wedstrijd waarbij onze mini’s zich van hun beste kant hebben laten zien. Er werd niet opgegeven en er werd vol gestreden. Hilversum kreeg een aantal flinke kansen nabij onze tryline maar door zeer goed verdedigend werk kwamen ze er niet door. De gemoederen liepen soms hoog op maar dat mag met dit soort wedstrijden. Uiteindelijk slaagden we erin om 2-1 voor te komen te staan en hierop gooide Hilversum er nog een schepje bovenop. Tegen dit geweld bleken onze mini’s goed bestand. Volop vechtlust werd beloond met het eindsignaal van de reff. Een geweldige overwinning en plaats in de finale!!!!

Onze tegenstander in de finale zou komen uit de winnaar van de wedstrijd tussen Delft en Waterland. Delft bleek echter niet bestand tegen het Noord-Hollandse geweld en daarom werd de finale gespeeld tussen The Hookers en Waterland.

Met de zware wedstrijd van Hilversum nog in de benen stonden de mini’s klaar voor de finale. In de stromende regen en een harde wind werd de wedstrijd gespeeld. Waterland bleek echter te sterk voor ons team en de finale werd uiteindelijk verloren. De overwinning voor Waterland was echter geen weggevertje. Ze hebben voor elke meter moeten vechten en ons team kon met het hoofd hoog terugkijken op een geweldig mooie rugbydag. Een mooie 2e plek. Een plek om trots op te zijn.

Het veldseizoen zit er bijna op en dan gaan we ons klaarmaken voor de beach. Hookers gefeliciteerd met dit resultaat!

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.