Benji’s 4e op HRC Beach!

Benjamins

Op een druilerig en smal strand komen we bij elkaar voor de opwarmer van het Echte Beachtournooi in Hoek van Holland. Op de HRC site lijkt de Haagse bluf te hebben toegeslagen. Daar wordt gesproken over het grootste jeugd Beach toernooi van Europa wat toch echt as zaterdag pas is. De flink aanwezige wind heeft veel kitesurfers aangetrokken die op de rand van de uitgelegde velden hun kunsten vertonen.
20 Benji teams staan klaar voor dit toernooi. We mochten maar met 1 team inschrijven dus we zijn met ruim voldoende spelers aanwezig. Met de beelden van de soepele training van afgelopen donderdag in het achterhoofd hebben we voorzichtig best hoge verwachtingen van onze Benji’s. We krijgen gelijk een lastige poule met daarin oa Diok, Pink Panters en BSN. Tegenstanders waar we op het veld altijd onze handen vol aan hebben.
De start tegen Diok is voortvarend. De Benji’s vliegen over het veld alsof het van hun is. Tackels, passes en tries wisselen elkaar af en alles lijkt te werken. Diok komt nauwelijks van de eigen helft en na de 8 tries ben ik gestopt met tellen. Mooi om te zien hoe de flanken worden gebruikt waar zoals altijd ruimte genoeg is.
Dan staan de Pink Panters klaar voor de strijd in een kleur roze die pijn doet aan de ogen. Ook nu weer loopt alles zoals het hoort alhoewel er veel meer tegenstand geboden wordt. Uiteindelijk weet de tegenstander van een zwak moment gebruik te maken en ook nog een try te scoren. Met een eindstand van 5-1 verlaten we het veld.
Met nog twee wedstrijden te gaan in de poule ziet alles er rooskleurig uit voor onze Benji’s. Van deze twee is die tegen de BSN nog het spannendst. Vanouds een geduchte tegenstander waar het dagelijks trainen vruchten afwerpt. Het gaat heen en weer op het veld en alle meters worden gebruikt. Onze Benji’s hebben de handen vol aan de geroutineerde tegenstander en met een ijzersterke verdediging weten we ze van onze trylijn weg te houden. Uiteindelijk eindigt het in een gelijke stand wat een mooie prestatie is. Ongeslagen eindigen de Benji’s als poulewinnaar en gaan door naar de kampioenspoule.
Daar beginnen we gelijk tegen het geduchte Roosendaal. Met de verloren finale op het Brakkentoernooi in Breda nog in het achterhoofd ruiken onze benji’s de kans op revanche. Maar Roosendaal is ook weer gekomen om te winnen. De fysiek sterke spelers hebben hun freefight skills weer verder aangescherpt en de Hookers vliegen op alle posities door de lucht. Het spel gaat heen en weer en is keihard maar sportief. Moegestreden verlaten de Benji’s met een gelijkspel het veld. Een geweldige prestatie tegen dit ijzersterke team.
De harde wedstrijd eist wel zijn tol. Onze Benji’s hebben een groot deel van de reserves al aangesproken als HRC aan de beurt is. Goed op elkaar ingespeeld is HRC niet beter maar wel veel slimmer en weet via de flanken enkele tries te scoren. Met een try weten de Hooker de eer nog te redden maar de winst van deze wedstrijd gaat naar HRC.
Als laatste is Sparta aan de beurt. Ze hebben nog geen wedstrijd in deze poule weten te winnen dus op papier hebben wij de sterkste kaarten. Praktijk blijkt echter anders. De koek is op en zoals bij onze eerste wedstrijd gaat het nu bij Sparta. Alles lukt en we krijgen try na try om de oren.
Door deze anticlimax vergeten we bijna de prima prestatie te vieren. Een 4e plek van de 20 is gewoon goed en geeft recht op een mooie trofee die trots wordt geïncasseerd. Een goede voorbereiding ook voor het aanstaande Beach toernooi waar onze Benji’s weer alles uit de kast zullen halen voor het thuispubliek.

This website uses cookies to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.